Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El servei Atlas ha atès prop de 10.000 consultes sobre migració i refugi el primer any de funcionament

El servei públic Atlas d'informació bàsica i atenció especialitzada en matèria de migració i refugi, posat en marxa per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha atés en el seu primer any de funcionament prop de 10.000 consultes, segons es desprén del balanç del servei que ha presentat el director general d'Igualtat en la Diversitat, José De Lamo.

El director general ha destacat que l'evolució del nivell d'activitat del servei des de la seua creació, fa ara un any, ha sigut "molt satisfactòria". Al llarg de 2022 s'han atés un total de 9.551 consultes, "amb una considerable progressió a l'alça cada trimestre de l'any" ha indicat.

De Lamo ha recordat que la posada en marxa d'Atlas era una de les actuacions previstes en l'Estratègia Valenciana de Migracions 2021-2026 amb l'objectiu de garantir "l'accés normalitzat als serveis i prestacions públiques i facilitar l'acolliment de les persones migrants, així com aquelles accions de mediació que siguen necessàries".

Des de les tres oficines s'ofereix informació bàsica i atenció especialitzada a persones migrants, refugiades i sol·licitants de protecció internacional que requerisquen tindre coneixement dels recursos públics i socials existents per a donar cobertura a les seues necessitats.

Es pot accedir a aquest servei directament o mitjançant derivació des dels serveis públics o les entitats del tercer sector especialitzades en l'atenció a persones migrants i refugiades.

De les 9.551 consultes ateses, 4.632 s'han realitzat a la província de València, 2.884 en la d'Alacant i 2.035 en la de Castelló.

Prestacions oferides per Atlas

El servei Atlas facilita informació bàsica sobre els recursos públics i socials existents i deriva a les persones ateses a aquells més adequats a les seues necessitats específiques.

També ofereix informació i assessorament jurídic especialitzat a professionals dels serveis socials d'atenció primària bàsica i de les entitats socials que atenen directament les persones migrants i refugiades sobre els tràmits administratius relacionats amb els procediments de nacionalitat, estrangeria i asil.

Per províncies, València concentra el 48,50% de les atencions, mentre que en les d'Alacant i Castelló s'han produït el 30,20% i el 21,30%, respectivament.

És de destacar la possibilitat d'atenció en diversos idiomes, de fet, de les 9.551 atencions, 5.951 (62,3%) han sigut en espanyol, 3.167 (33,2%) en àrab, 184 (1,9%) en italià, 137 (1,4%) en anglés i 94 (1%) en francés.

Quant al tipus de persones ateses, el 75% han sigut persones usuàries i el 25% professionals del sector públic o privat.

En relació amb els serveis oferits per àrees, la branca jurídica ha rebut un 56% de les consultes, i el 44% ha sigut per a la branca social i de mediació. Cal destacar que la demanda de l'àrea jurídica ha anat en augment al llarg de l'any, especialment en temes d'estrangeria.

Les persones interessades poden contactar a través del telèfon gratuït 900 404 403, que atén en valencià, castellà, anglés, francés, italià i àrab, i dels correus electrònics: Alacant: atlas.alc@gva.es; Castelló de la Plana: atlas.cas@gva.es; València: atlas.vlc@gva.es. L'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i els dimarts i dimecres de 15 a 19 hores.


El servei Atlas s'ofereix a través de tres oficines, que donen servei a les tres províncies, i es presta a través de la modalitat d'acords d'acció concertada amb les entitats socials especialitzades Fundació CEPAIM, ACCEM i CEAR



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon