Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El jutge rebutja unir a la causa l'enregistrament íntegre de l'entrevista d'Oltra a 'Salvados'

-

El titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de València ha rebutjat incorporar a la causa en la qual està sent investigada l'exvicepresidenta i exconsellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, l'entrevista que li van realitzar en el programa 'Salvats' de La Sexta el passat 11 de desembre de 2022, així com el lliurament dels materials íntegres de l'enregistrament encara quan no hagueren sigut emesos, tal com ho reclamava l'associació Governa-ET, que representa l'acusació popular en el cas.

En la resolució, amb data 7 de febrer, a la qual ha tingut accés Europa Press, el magistrat argumenta que la petició "no supera l'estàndard d'utilitat potencial necessari per a la seua adopció, sense perjudici, addicionalment, de la lesió que per als drets de la investigada --Oltra-- poguera potencialment implicar".

A més, considera que no es concreten "quins pogueren ser les informacions rellevants en relació amb els fets objecte d'investigació i amb les seues circumstàncies que vinguera a aportar el contingut" de l'entrevista d'Oltra en 'Salvats' i que "no es troben ja incorporades a la causa per altres mitjans més formals".

El jutge posa l'accent principalment en la petició d'incorporar els materials no emesos i, sobre aquest tema, sosté que es tracta d'una demanda "més que prospectiva i especulativa" atés que "ni tan sols s'afirma que tals materials existisquen". "Recaptar-los 'ad cautelam' de la seua existència apareixeria com una indagació mancada del mínim substrat no ja indiciari sinó si més no merament sospitós", afig.

En aquest sentit, adverteix que les informacions "significatives" en una investigació criminal que procedisquen de manifestacions d'algun investigat "han d'accedir a la causa per llits que respecten les garanties inherents a aquest estatus".

La resolució no és ferma i cal interposar recurs de reforma i subsidiari d'apel·lació en el termini de tres dies o recurs d'apel·lació en el termini de cinc dies.

Oltra, per part seua, havia presentat al·legacions contra la petició --ara rebutjada-- en considerar que es tractava d'una sol·licitud "impertinent, inútil, innecessària, innòcua" i, a més, "fidel reflex" del que sosté que pretenia aqueixa acusació particular: "Continuar engrossint la causa, dilatar la instrucció i desdibuixar el marc objectiu d'investigació a la recerca de 'qualsevol cosa'".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon