Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell injecta 40 milions del Fons de Cooperació a tots els municipis de la Comunitat Valenciana

El Consell injectarà 40 milions d'euros del Fons de Cooperació Municipal a les 542 municipis i 7 entitats locals menors de la Comunitat Valenciana per a potenciar la seua autonomia i ajudar-los a finançar serveis, inversions i projectes.

Aquest dilluns s'activa el pagament, de manera que els diners començarà a arribar en les pròximes setmanes als ajuntaments que podran destinar-lo a allò que consideren més necessari, ja que es tracta d'uns recursos incondicionats.

"El Fons de Cooperació Municipal, posat en marxa en 2017, compleix diversos objectius. El primer és garantir un sistema de finançament just, equitatiu i equilibrat als ajuntaments de la nostra Comunitat. I el segon és intentar garantir que els serveis públics que es presten als ciutadans en l'àmbit local siguen de qualitat", ha explicat el director general d'Administració Local, Toni Such.


"Des del Consell volem agrair la col·laboració incondicional, des del primer moment, de la Diputació de València i de Castelló, que cooperen duplicant aquests recursos. Però també cal lamentar que la Diputació d'Alacant no vulga cooperar i pretenga perjudicar que aquests fons arriben de manera normalitzada als ajuntaments", ha assenyalat Toni Such.

Distribució per províncies

Atesa la distribució territorial dels fons, arribaran 20,5 milions a la província de València, 6,5 milions a la de Castelló i 13,5 milions a la província d'Alacant.

Els diners del Fons de Cooperació Municipal es distribueix seguint criteris objectius. Així, cada ens local compta amb una quantitat fixa de 10.000 euros, i amb una quantitat variable, que es distribuirà en funció del nombre d'habitants. Per a evitar les desigualtats que pateixen els municipis més xicotets, s'apliquen coeficients correctors.

"Des del Consell hem consolidat un sistema de finançament estable i progressiu per a tots els municipis de la Comunitat Valenciana, que els dota de major autonomia per a dur a terme els seus projectes", ha assenyalat el director general d'Administració Local, Antonio Such.


"Les administracions locals són les que millor coneixen les necessitats dels seus veïns i veïnes i, per tant, els qui poden invertir aquests recursos de forma més eficient. Per hem tractat de donar-los suport en tot moment i fomentar la seua autonomia", ha explicat Such.

Amb aquesta aportació sumen ja 280 milions els que ha repartit el Fons de Cooperació Municipal entre els municipis valencians des de la seua posada en marxa l'any 2017.

Vertebració territorial

Addicionalment al Fons de Cooperació Municipal i amb la finalitat d'impulsar el municipalisme i la vertebració territorial de la Comunitat Valenciana, la Generalitat promou altres 3 fons més, que són el Fons de Cooperació Municipal contra la Despoblació, el Fons per a Municipis Turístics i el Fons de Prevenció d'Incendis i Gestió Forestal.


Entre els tres sumen una injecció d'al voltant de 19 milions d'euros en 2023 que, juntament amb els 40 milions del Fons de Cooperació Municipal, representen una inversió aquest any de 59 milions d'euros, la qual es repartirà entre els municipis i entitats locals de Comunitat Valenciana.


Antoni Such assegura que les polítiques d'impuls de l'autonomia municipal constitueixen un "senyal d'identitat del Consell, que des de l'any 2015 va assumir aquest objectiu com una prioritat".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon