Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Centre del Carme convida a cuinar a Paco Roncero en el marc de l’exposició de Jaime Hayon

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) participa un any més en el Festival d'Art & Gastronomia de València 2023 (FestIN), que se celebra del 3 al 12 de febrer en diferents punts de la ciutat. 

Si l'any passat els protagonistes van ser María José Martínez (Lienzo) i Luis Valls (El Poblet) en el marc de l'exposició 'Emergency on Planet Earth', en aquesta tercera edició del festival el CCCC convida a cuinar a les seues sales el reconegut xef Paco Roncero, que va rebre el Premi Nacional de Gastronomia en 2006, amb dues estreles Michelín i tres sols Repsol, i els 'bartenders' Denys Cherkasov (La Salita) i Carlos Wagner (Éter i Euforia), que oferiran un 'showcooking' i un 'showcocktail' els dies 8 i 9 de febrer, respectivament, en el marc de l'exposició 'Jaime Hayon: InfinitaMente', disponible en la Sala Ferreres‑Goerlich del Centre del Carme. Les trobades són d'accés gratuït amb un aforament limitat a 100 persones, per ordre d'arribada. 

"Les ciutats aconsegueixen notorietat quan són capaces de crear un relat propi i aconsegueixen comunicar-lo. Sens dubte, la cultura i la gastronomia són dos elements clau en la identitat d'un territori, i el nostre destaca en les dues matèries. Conjugar talents s'ha convertit en la fórmula de treball amb la qual  hem creat una recognoscible i atractiva identitat en el CCCC", ha assenyalat el director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

"Ara reunim dos reconeguts artistes i premis nacionals en les seues respectives disciplines: Paco Roncero i Jaime Hayon, i reivindiquem la creativitat de la cocteleria, un format menys visible que la gastronomia, però que ofereix un enorme potencial, convidant a Denys Cherkasov i Carlos Wagner, propostes amb les quals ens sumem amb entusiasme a FestIN", ha indicat el director del Centre del Carme. 

III edició de FestIN 

El dimecres 8 de febrer, entre les 18.30 i les 20.30 hores, el xef Paco Roncero, premi nacional de gastronomia, oferirà un 'showcooking' a la Sala Goerlich del Centre del Carme, on es troba la primera gran retrospectiva dedicada a Jaime Hayon.

La relació entre Hayon i Paco Roncero es remunta a fa una dècada, quan el premi nacional de disseny va idear l'interiorisme de la terrassa del Casino de Madrid. En la seua intervenció inicial, l'artista va introduir nous elements de mobiliari que buscaven l'equilibri entre passat i futur, per a reivindicar la història de l'edifici i connectar-lo amb la innovadora cuina de Roncero.

El projecte conjunt va resultar un gran èxit, aclamat per crítics i comensals. En aquest 2023, amb motiu de la celebració de FestIN, el xef trasllada l'ambient del seu restaurant a l'exposició del Centre del Carme. 

"Estem molt contents de ser part de la tercera edició de FestIN. Per a nosaltres, l'art i la gastronomia tenen moltíssim en comú; de fet, considerem la gastronomia un art. Ens fa especial il·lusió, atés que l'exposició central és de l'artista Jaime Hayon, amb qui m'uneix una gran amistat, a més de ser el dissenyador del nostre restaurant a Madrid". "Portarem alguns dels nostres nous plats de la temporada d'hivern 2023 per a explicar com realitzem el menú basat en valors i tendències com la neocreativitat, en què unim creativitat i tècnica. A més, destacarem la importància de la gastronomia immersiva i la implicació de la sala", ha assenyala Roncero. 

La segona cita amb la gastronomia i l'art tindrà lloc el dijous 9 de febrer de 18.00 a 20.30 hores, també a la Sala Goerlich, amb un 'showcocktail' i una degustació de la mà de Denys Cherkasov ('bartender' del restaurant La Salita) i Carlos Wagner (al capdavant de les propostes de cocteleria de restaurants com Éter o Euforia).

Sota el concepte de 'gastronomia líquida', Cherkasov i Wagner s'inspiren en les obres presents en l'exposició 'Jaime Hayon: InfinitaMente' per a l'elaboració i la degustació posterior per part del públic dels còctels Cinturón Negro i Selva de Hadas. Els dos estan elaborats amb productes d'origen valencià i amb tècniques gastronòmiques japoneses, i s'usen materials com la ceràmica i el vidre, que ofereixen textures innovadores mai vistes en cocteleria.

"Quan ens vam assabentar de la nostra participació en el festival, volíem fer moltes coses i de tot. Al final hem decidit que sorprendrem a tots els visitants amb una cosa molt especial, dedicada a l'exposició de Jaime Hayon, a la cultura, a l'art i a la meravellosa ciutat de València", han explicat els 'bartenders' Denys Cherkasov i Carlos Wagner. 

Les dues cites de FestIN són d'accés lliure i sense inscripció prèvia, amb un aforament de cent persones cadascuna, segons l'ordre d'arribada. 

Sobre FestIN

FestIN és un festival gastrocultural que es desenvolupa en llocs emblemàtics de la ciutat de València i on les persones assistents poden gaudir de la unió entre art i gastronomia. Cada espai ofereix una proposta diferent amb l'objectiu de crear un calendari d'esdeveniments que, en conjunt, servisquen per a acostar i conjuminar d'una manera singular art i cultura, donar més protagonisme als espais culturals de la ciutat de València que participen en aquesta edició i oferir al públic experiències diferents en clau gastronòmica. 

FestIN és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de València, a través de Visit Valencia, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de València, que va nàixer l'any 2020. En aquesta tercera edició, el festival proposa integrar, d'aquesta manera, l'art, l'arquitectura, la música, el teatre i l'òpera com a part d'un menú peculiar. 

Per a més informació: Consorci Museus.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon