Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ecovidrio planta arbres a Llíria com a premi per reciclar vidre en falles

Ecovidrio i les sis comissions falleres de Llíria han participat aquest divendres en una plantació d'arbres com a premi per ser el municipi que més vidre va reciclar durant les Falles de 2022, una acció que s'emmarca en la campanya 'La Plantà del Vidre', que busca conscienciar als festers sobre la importància de reciclar aquest tipus d'envasos durant les festes. Ha informat EFE.

En la zona exterior del poliesportiu del Canó de la localitat valenciana, cada grup de representants de les diferents comissions falleres ha apadrinat un arbre diferent, culminant els fallers el seu procés de plantació en el marc d'aquesta campanya de sensibilització ambiental.

Apadrinar un arbre

Cada casal faller ha apadrinat un arbre Celtis australis (lledoner) i també s'ha col·locat una placa identificativa de l'apadrinament de cada exemplar.

En l'acte han participat la falla Plaça de Pedralba, falla Avinguda dels Furs i voltants, falla Alpelic i adjacents, falla Plaça Major i voltants, falla Pla de l'Arc i falla Colón–Sant Vicent de Paúl.

 

Els membres de les comissions falleres culminen el procés de plantació de cada exemplarEFE/Ana Escobar

La iniciativa de Ecovidrio consisteix en un concurs intermunicipal de reciclatge de vidre, que guanya la localitat d'entre les onze participants els fallers de les quals reciclen més vidre durant la campanya i que més difusió facen d'aquesta iniciativa.


Van participar durant 2022 La Pobla de Vallbona, Llíria, Benaguasil, Cullera, Gandia, Catarroja, Torrent, Paterna, L'Eliana, Sueca i Algemesí.


Guanya qui més vidre recicla


Durant les festes, les diferents comissions han de depositar els seus envasos de vidre en el contenidor específic més pròxim als seus casals i, quan acaba la temporada festiva, es recullen i pesen aquests envasos en tots els municipis, de tal forma que el que més haja recollit resulta el guanyador.


L'any passat la guanyadora va ser Llíria, que va guanyar en la categoria de municipi més reciclador, la qual cosa li ha valgut el premi de triar en quin lloc de la localitat i en quin moment plantar arbres per a generar un espai verd, cosa que han fet aquest divendres en el pavelló esportiu.


Aquesta localitat valenciana també va superar el repte plantejat per Ecovidrio d'incrementar en almenys un 5% la recollida de vidre en el municipi durant març de 2022 respecte al mateix període de l'any anterior.

L'alcalde de Llíria, Joan Manuel Migue (i), director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer (c), i el tècnic de zona d'Ecovidrio, Manuel Sala, durant l'acte. EFE/Ana Escobar

De les falles participants, a més, el 90% va superar el repte d'abocar 400 quilos de residus de vidre en el seu contenidor de reciclatge d'aquest material més pròxim.


"Enguany ja estem en Falles i torna 'La Plantà del Vidre'", ha anunciat el tècnic de zona de Ecovidrio, Manuel Sala, durant la "plantà" d'arbres, desenvolupada en col·laboració amb la Generalitat i l'Ajuntament de Llíria en la qual han participat també el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, i l'alcalde de Llíria, Joan Manuel Miguel.

Membres d'una comissió fallera posen amb l'arbre que han apadrinat EFE/Ana Escobar

En aquest sentit, Sala ha agraït al municipi la seva implicació i la seva "participació activa" durant aquesta activitat, i ha manifestat la seva esperança que ara, un cop plantats, els veïns "cuidin i gaudeixin dels arbres".


 Així ho ha expressat també l'alcalde de Llíria, que ha explicat que la plantació d'arbres organitzada per Ecovidrio culmina les Falles 2022 i inaugura les de 2023 al municipi, que aquest dissabte celebrarà amb la seva 'Crida' el tret de sortida de les festes  josefines.


 Alhora, ha promès "una paella gegant" a les comissions falleres del municipi si, a la 'Plantà del Vidre' d'aquest any, tornen a resultar guanyadors, com "un incentiu més perquè les falles reciclin

La entrada Ecovidrio planta árboles en Llíria como premio por reciclar vidrio en fallas se publicó primero en EFE Noticias.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal