Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz exposa a la seua homòloga de Països Baixos les prioritats de Treball per a la presidència espanyola de la UE

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, s'ha reunit aquest dilluns amb la ministra d'Assumptes Socials i Ocupació de Països Baixos, Karien Van Gennip, a qui li ha exposat les prioritats de Treball per a la presidència espanyola de la Unió Europea durant el segon semestre de l'any.

La cartera que dirigeix Yolanda Díaz s'ha marcat com a eixos per a aqueix període l'impuls del diàleg social, la democràcia en el treball i l'economia social, segons ha informat en un comunicat.

"De cara a la presidència europea estem treballant ja per a posar l'accent en el Diàleg Social i l'Economia Social", ha assegurat Díaz durant la reunió. Treball també vol abordar durant la presidència espanyola altres debats rellevants en el mercat laboral com la salut mental i la precarietat laboral.

Van Gennip ha expressat el seu suport a les mesures presentades per Espanya i ha destacat la rellevància d'abordar temes clau per al futur del mercat laboral.

La ministra d'Assumptes Socials i Ocupació dels Països Baixos també s'ha interessat durant la trobada per la reforma laboral espanyola i ha felicitat a Díaz pels resultats obtinguts, segons ha assenyalat el Ministeri en un comunicat.

Així mateix, la vicepresidenta segona i ministra de Treball ha compartit amb la seua homòloga la pujada del SMI a 1.080 euros per a 2023, pactada la setmana passada entre el Govern i els empresaris.

"La pujada del salari mínim ha demostrat ser una eina eficaç en la lluita contra la desigualtat salarial i també per a reduir la bretxa de gènere", ha insistit Díaz.


En aquesta reunió, la ministra de Treball ha al·ludit a la directiva sobre el treball en plataformes digitals, impulsada per Espanya, entre altres països de la UE.


Díaz ha subratllat la rellevància de defensar una normativa adequada sobre la presumpció de laboralitat de les persones treballadores en aquestes plataformes. El seu parell de Països Baixos s'ha compromés a continuar avançant en la cerca d'una via per a avançar en la seua aprovació.

La trobada entre Díaz i Van Gennip i Díaz és el segon que mantenen des del setembre passat i ambdues han manifestat la seua intenció de seguir amb una interlocució reforçada en aquesta matèria.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon