Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Dansa València obri tres convocatòries per a 'visibilitzar' el talent dels creadors de la Comunitat

   


   La 36 edició del festival Dansa València, programada del 15 al 23 d'abril, obri tres convocatòries destinades a "mostrar el talent professional i el compromís artístic" de les companyies i dels creadores de la Comunitat Valenciana.

   D'una banda, es durà a terme la selecció de tres peces breus per a espai exterior urbà que es representaran en el context del certamen. I per un altre, s'inicia una aliança amb el mercat professional de les arts escèniques de les Illes Balears, Fira B!.

   Finalment, s'escolliran cinc propostes per a ser exhibides durant una jornada del festival a les persones responsables de la programació del Circuit Cultural Valencià.

   Les convocatòries estan dirigides a artistes, companyies i professionals residents o treballadors a la Comunitat Valenciana que es dediquen a les àrees de la dansa i les arts del moviment i que desenvolupen propostes d'exhibició. El termini per a participar en qualsevol d'aquestes tres convocatòries estarà obert fins a l'11 de febrer. Les bases es poden consultar en la pàgina web de Dansa València: https://dv.ivc.gva.es/es.

CIRCUIT DE DANSA URBANA

   Dansa València torna a integrar un cicle de recorreguts urbans durant el seu primer cap de setmana, els dies 15 i 16 d'abril. Amb la finalitat de determinar els espectacles que conformaran aquesta proposta, el festival obri una convocatòria conjunta amb la Regidoria d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València per a seleccionar tres peces breus que es poden representar en horari diürn en un espai exterior urbà o en un espai no convencional.

   "Dansa València vol familiaritzar a la població amb els llenguatges del moviment. Així, el festival programarà propostes de dansa que isquen a la trobada dels habitants de València, tant en els seus carrers com en els seus museus. L'objectiu últim és crear una comunitat entorn de la dansa que incloga la població i fomentar una interacció enriquidora entre els coreògrafs i ballarins amb la ciutadania", declara, en un comunicat, la directora artística del festival, María José Mora.

   Els projectes coreogràfics triats tindran una durada entre els 10 i els 15 minuts i s'exhibiran en dos ocasions al llarg de la cita amb les arts del moviment.

   Entre les novetats d'aquesta nova edició de Dansa València cal destacar l'acord que s'ha tancat amb el mercat Fira B!, organitzat per l'Institut d'Estudis Baleàrics.

   La línia de col·laboració entre les dos cites culturals persegueix recolzar la creació coreogràfica contemporània que tinga el seu origen en el context mediterrani".

   Dansa València obri una convocatòria per a la selecció d'una peça coreogràfica que es programarà en el mercat professional de les arts escèniques de les Illes Balears, que tindrà lloc del 9 al 5 de novembre a Palma. En aquesta edició s'ha plantejat una invitació recíproca a sengles artistes o companyies de la Comunitat Valenciana i les Illes Balears.

   Poden presentar-se tant propostes de format mitjà com reduït, concebudes per a sala o per a espais urbans o no convencionals, destinades a públic adult, familiar o infantil.

   A més, el festival considera "fonamental la creació de canals fluïts de visibilitat i comunicació entre artistes i responsables de programació del territori valencià". Per a açò, ha iniciat diferents accions, com el projecte 'Impuls a la dansa', engegat la passada edició.

   Aquest pla, dissenyat per a sostindre i descentralitzar la creació, ha generat relacions que van més enllà de l'exhibició, com a estades de creació, residències tècniques i projectes de mediació.

   Per a continuar intensificant aquesta connexió de la creació local amb la seua xarxa natural, el Circuit Cultural Valencià, Dansa València proposa la creació d'una mostra específica de peces locals destinades al Circuit sota l'epígraf de 'Focus valencià'.

   La mostra es farà el 19 d'abril i consistirà en un 'showcase' de cinc peces seleccionades per convocatòria pública amb l'aspiració de potenciar l'accés i la contractació de les arts del moviment.

   Les obres seran mostrades en un format de 15 minuts i els receptors seran els i les gestores culturals del Circuit Cultural Valencià, que podran programar-les en els seus respectius teatres al llarg de l'any.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal