Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bombers valencians rescaten amb vida un jove en un edifici d'Adiyama


Personal d'emergència treballen en una ciutat de Turquia per rescatar supervivents del terratrèmol. EFE/EPA/SEDAT SUNA

Un equip de dotze rescatadors i dos gossos de l'ONG valenciana Intervenció, Ajuda i Emergències (IAE) ha rescatat aquesta matinada amb vida a un jove de 26 anys d'un edifici de la ciutat turca de Adiyaman, una de les més afectades pel terratrémol que ha assolat aquell país.

Així ho ha assegurat  Moisés Benlloch, president de l'ONG, els membres de la qual s'han traslladat a Turquia per a participar en les labors de rescat de possibles supervivents del terratrémol.

Benlloch ha explicat que van ser el primer equip internacional a arribar a aqueixa ciutat on, després de posar-se al servei de la taula de crisi, els van demanar ajuda per a extraure a un home que estava atrapat per un peu i que havia sigut possible rescatar per no tindre les eines necessàries per a fer-ho.

Un rescat complicat

Després d'arribar a la zona van iniciar el rescat «complicat perquè hi havia diverses plaques sota el sòl i poc espai disponible per a treballar» però després de trencar el formigó i tallar els ferros que atrapaven el peu van poder rescatar al jove. «Va ser un èxit i estem molt satifets», ha subratllat.

El grup de rescat va realitzar aquest dimarts a la ciutat de Adana una primera intervenció d'ajuda però no van poder localitzar a ningú amb vida.

Després es van traslladar a Adiyaman, al sud-oest del país, una de les ciutats més afectades per estar en l'epicentre del terratrémol, on sobre les 3 de la matinada d'aquest dimecres han pogut realitzar aquest rescat.

A més dels dotze rescatadors i els gossos, han portat aconseguisc el material el material i equipament necessari per a la localització electrònica o el trencament de formigó. «Tot el necessari per a poder crear els accessos i rescatar a les víctimes», ha indicat.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon