Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera es prepara per a combatre al cotonet una temporada més

 Des de l'àrea d'Agricultura ja s'ha començat el procés de cria massiva del cryptolaemus en l'insectari municipal.  El Consistori té un gran compromís amb els agricultors locals i sobretot amb el sector agrícola que és el motor econòmic del municipi.

 

L'Ajuntament de Bétera lluita de nou i dona suport als seus agricultors per a fer front al cotonet de Sud-àfrica i protegir els seus cítrics un any més. És per això que, des de l'àrea d'Agricultura, ja han començat els treballs de cria d'aquest insecte depredador.

"És un treball delicat que requereix d'un ambient molt concret perquè es reproduïsca el cryptolaemus però comptem amb uns treballadors municipals molt implicats en aquesta labor" ha afirmat l'Alcaldessa de Bétera i regidora d'Agricultura, Elia Verdevío, en una visita a l'Insectari Municipal.

L'objectiu de l'Ajuntament és clar, tal com explica Elia Verdevio, "treballar units per a fer front a aquesta plaga i a tots els problemes que els sorgisquen als nostres agricultors. Som un municipi eminentment agrícola i és la nostra responsabilitat establir polítiques agràries que beneficien als nostres agricultors i les seues terres".

Aquesta és una mesura més ecològica, sostenible i respectuosa amb el medi ambient per a combatre aquest tipus de plagues que a més d'efectiva se suma a les polítiques empreses pel Consistori. En aquest sentit "l'any passat vam tancar 2022 amb la posada en marxa de la bonificació del 95% de l'IBI rústic en parcel·les en producció, una mesura que alleuja al camp i permet als agricultors continuar treballant", ha destacat la regidora d'Agricultura. Cal recordar que Bétera compta amb un terme municipal extens amb grans zones rurals que són cultivades per agricultors locals.

De moment, el procés ha començat i segons explica l'Alcaldessa "esperem obtindre un gran nombre d'aquesta espècie depredadora per a repartir-los per tots els terrenys agrícoles i fer front units a aquesta mena de plagues". D'aquesta manera, el Consistori continua promovent el control de plagues en l'agricultura local


.

 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon