Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'Zombis' de Imelsa i Ciegsa reconeixen que van cobrar sense treballar i apunten a Rus i Caturla


Diversos acusats en les peces B i F del cas Imelsa han reconegut en el judici que se segueix en l'Audiència de València que van cobrar diferents quantitats de diners sense treballar en l'extinta empresa pública i han apuntat a l'expresident de la Diputació i del PP de la província de València Alfonso Rus i al seu llavors cap de gabinet Emilio Llopis com a ordenants dels contractes.

Aquests acusats --en total, en aquest procediment hi ha 25-- han arribat a un acord de conformitat amb el ministeri fiscal pel qual han reconegut els fets i se'ls ha rebaixat la condemna, que s'ha quedat en 14 mesos de presó.

El primer acusat a declarar en la tercera sessió del judici ha sigut José Estarlich, qui va ser testaferro de l'exgerente d'Imelsa Marcos Benavent, autodenominat 'yonki dels diners'. Ha explicat, a preguntes del fiscal, que va ser contractat en Imelsa, però era una "pantomima" que tenien muntada: "El contracte era perquè tinguera més temps lliure amb el qual fer gestions personals i per a Benavent. Vaig cobrar uns 14.000 euros i els he retornats", ha dit.

L'acusat ha manifestat que coneixia a Benavent prèviament i que aquest es va oferir a contractar-li perquè estava travessant per una situació difícil: "Necessitava liquiditat i em va contractar per a tindre diners mentre en aqueix temps feia gestions particulars, meues i per a Benavent", ha repetit.

Per part seua, Miguel Ángel Mullor, un altre dels acusats i jugador de l'Olímpic de Xàtiva, ha reconegut que Rus li va contractar per a treballar en Imelsa, però no va fer res allí: "Jo tenia un contracte de l'equip i rebia diners per jugar. Quan vaig passar a treballar en Imelsa cobrava de Imelsa quan cobrava com a futbolista. Vaig ser contractat per a assessorar a Isidro Prieto però no el vaig assessorar. No ho conec", ha asseverat.

Un altre acusat, Raúl Mateo Ángel Balufo, ha exposat que va ser contractat per a treballar en Imelsa i, no obstant això, no va desenvolupar "cap treball". "Em va contractar Emilio Llopis i em va dir que anava a ser el seu assessor. Mai el vaig assessorar. He retornat 67.000 euros que vaig cobrar", ha indicat.

ELS ACUSATS I LA CAUSA

Aquestes dues peces, la B i la F, sumen 25 acusats, entre ells, Rus, l'exsubdelegat del Govern a València i exdiputat Rafael Rubio (PSPV) i l'exsecretari autonòmic d'Educació Màxim Caturla i l'exdiputat del PP Salvador Enguix.

Es tracta del segon judici de la macrocausa d'Imelsa, ja que al maig es va jutjar la primera d'elles, la relativa a Thematica, amb el 'yonki dels diners' com a principal acusat, qui ha sigut condemnat a set anys i 10 mesos de presó.

En les peces que es jutgen ara, la B i la F, s'ha investigat contractacions presumptament irregulars en les empreses públiques Imelsa i Ciegsa, Rus s'enfronta a una pena de 12 anys de presó i Rubio --també investigat en el conegut com a cas Assut-- a ors sis, segons es desprén de la qualificació provisional del ministeri fiscal.

Fiscalia atribueix a Rus els delictes de pertinença a organització criminal, un delicte continuat de malversació de cabals públics, de prevaricació administrativa i de falsedat en document oficial comesa per funcionari públic. Així mateix, a Rubio l'acusa d'un delicte continuat de malversació de cabals públics, de falsedat en document oficial i un delicte continuat de prevaricació administrativa.

Per a l'exsecretari autonòmic d'Educació Màxim Caturla i l'excap de gabinet de Rus, Emilio Llopis, reclama la mateixa pena que per a l'expresident de la Diputació per idèntics delictes, a més de multa i inhabilitació.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon