Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz celebra que IU vulgui sumar amb el pla de Garzón per confluir i convida els partits a seguir aquest camí


La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha celebrat la proposta d'IU per a la confluència a Sumar, basada en una taula de totes les formacions que vulguen participar d'aqueix projecte i primàries proporcionals, i es mostra optimista que aquesta iniciativa serà compartida per col·lectius socials, sindicats i partits.

"Estic molt satisfeta perquè IU vol Sumar (...) Bienvenida la proposta d'IU", ha traslladat Díaz als mitjans després d'un acte amb els ministres de Cultura i Inclusió amb el sector artístic, de cara a les noves mesures de protecció social per al col·lectiu previstes per l'Executiu.

Respecte al document elaborat pel coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, i aprovat per àmplia majoria en la Coordinadora Federal, el màxim òrgan executiu d'aquesta formació, la vicepresidenta ha confirmat aquest plantejament, que posa de manifest que tots aquells que volen continuar canviant el país es necessiten.

Per tant, s'ha mostrat "seguríssima" que tots col·lectius socials, persones particulars, sindicats i formacions polítiques compartiran el projecte de Sumar.

Dijous passat i durant un acte de primer balanç del procés d'escolta amb la societat civil, on va posar en relleu algunes propostes marc d'aquesta plataforma, Díaz va reivindicar que Sumar aspira a governar i ser la "clau" per a garantir una "nova dècada progressista" des d'un projecte programàtic per a la dècada vinent, deixant clar que un "canvi d'època" per a Espanya no s'aconsegueix "des d'una cantonada del tauler" polític" sinó des de la "centralitat social". En aquest sentit, va fer una crida a les formacions i entitats socials a participar del projecte.

DOCUMENT DE GARZÓN

Mentrestant, la Coordinadora Federal d'IU va recolzar l'informe polític de Garzón que planteja, per a donar encaix a les formacions que ara no són protagonistes en aquesta fase de Sumar, l'aposta d'una taula de partits amb participació de totes les formacions com a millor fórmula per a confluir a Sumar.

Això sí, argumenta que el projecte de Díaz ha de continuar bastint ponts amb col·lectius sense adscripció partidista i proclama que la seua militància ha d'incrementar el procés participatiu dins de Sumar, del qual part important de les seues bases ja forma part.

No obstant això, el document veu necessari millorar la participació en aquesta plataforma de les formacions polítiques, de tal manera que "coexistisquen dues legitimitats": la dels partits sense els quals "no es pot construir un projecte sòlid" i la de la participació popular que no es "encotilla" en les organitzacions polítiques.

I per a la designació de les llistes per a una candidatura d'unitat sota el paraigua de Sumar, el líder d'IU marca la seua preferència per unes primàries "proporcionals, amb cens específic i per circumscripcions".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon