Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

UP creu que al gener pot estar la reforma de la 'llei mordassa' i advoca per tancar les pilotes de goma en una altra norma

Creu que encerten si sindicats lligats a la dreta protesten per la derogació i creu que la Fiscalia va tancar en fals la tragèdia a Melilla

El portaveu adjunt d'Unides Podem en el Congrés, Enrique Santiago, ha confiat que la ponència en la cambra per a la reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda pels seus detractors com a 'llei mordassa', puga aprovar-se en aquest mes de gener. També ha apostat per abordar la retirada de l'ús de les pilotes de goma dins d'un altre canvi legislatiu, concretament en la qual regula els cossos policials i que Interior mostre ací un "compromís polític" en aqueix sentit.

En una entrevista amb Europa Press, el també portaveu del grup confederal en la Comissió d'Interior ha indicat que, sota el seu criteri, queden "pocs esculls" per a aconseguir un parlamentari després dels avanços aconseguits a la fi d'any. Fins i tot ha reivindicat que van en la "bona direcció" en els canvis que estan introduint davant els plans de protestes que manegen uns certs sindicats policials "polititzats" per la dreta.

Segons ha explicat Santiago després d'incorporar-se al text aspectes com graduar les sancions en funció de la capacitat econòmica del sancionat, queden pocs assumptes per resoldre sota la seua perspectiva i un d'ells versa sobre com es "objectiven" les sancions per falta de respecte a l'autoritat, matèria en la qual toca ser "pedagògic" i aconseguir una redacció perquè no hi haja "marges de subjectivitat" a l'hora d'establir què és falta de respecte i què no.

És més, ha dissertat que les estadístiques exposen que, des que es va deixar de tractar com a infracció penal (on el seu ús era molt escàs) per a traslladar-se al pla administratiu, s'ha produït un "ús abusiu" i s'han "multiplicat" les sancions.

Un altre dels elements a desbloquejar és la desobediència, que també han de definir-se "molt bé" quines situacions comporten sanció, sent evident que han de ser sancionades totes les actituds que posen en perill la seguretat de les persones.

Respecte a les pilotes de goma, el també diputat d'IU ha precisat que actualment no figura en la Llei de Seguretat Ciutadana i que el seu grup advoca per la no utilització, com fan els països de l'entorn d'Espanya sense que la seguretat s'haja vist alterada. De fet, citat també el cas del País Basc que fa anys que no s'empren malgrat no estar prohibides.

Així mateix, Santiago ha opinat que aquest assumpte se substanciaria millor en un altre àmbit, en una modificació de la llei que regula les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i és ací on seria "adequat" un "compromís polític" del Ministeri de l'Interior per a deixar d'usar material com les pilotes de goma, que poden causar "danys irreparables", i avançar en les seues substitució.

En conseqüència, ha desitjat que "tant de bo entre en vigor prompte" aquesta reforma per a derogar els aspectes més controvertits d'aquesta llei, que és un "compromís" de legislatura en el qual porten tres anys treballant per a complir-lo.

HI HA SINDICATS QUE REIVINDIQUEN "RESTRINGIR DRETS CIUTADANS"

Respecte al rebuig a la reforma expressada per diversos sindicats policials, Santiago ha admés que li crida l'atenció la posició de determinades centrals, que "afortunadament" no són totes, que "reivindiquen obertament la restricció de drets ciutadans", quan la llei és "positiva" i millora les llibertats civils.

Per tant, el també secretari general del PCE ha assenyalat que està convençut que alguns sindicats "clarament polititzats" i "vinculats amb la dreta i l'extrema dreta" convocaran protestes, malgrat que la derogació no està completada.

D'aquesta manera, ha retret que es mantinguen aquesta "posició política" que "res té a veure amb la defensa dels drets" i les condicions laborals dels seus afiliats i els funcionaris policials en general, que a més han sigut millorades "com mai" per l'actual Govern amb una pujada de més del 30% del salari en el que va de legislatura.

LA FISCALIA "VA TANCAR EN FALS" LA INVESTIGACIÓ SOBRE MELILLA

Respecte a la tragèdia per la mort de migrants en la tanca fronterera de Melilla del passat 24 de juny, Santiago ha lamentat que la Fiscalia haja "tancat en fals" la investigació que va obrir per aqueix succés, quan és evident que calia indagar "molt més atés que les imatges revelen que "bona part" dels fets van ocórrer en sòl espanyol i s'ha d'esclarir per què la gendarmeria marroquina va moure a les víctimes al seu territori.

No obstant això, Santiago no tanca la porta al fet que el Ministeri Públic puga reobrir les seues diligències per denúncies posteriors o d'iniciativa pròpia si hi ha noves revelacions i també comparteix que el Congrés ha d'investigar l'esdevingut, però de manera "subsidiària" al treball que ha de fer la Fiscalia.

També ha emfatitzat que és molt important que les ambaixades, consolats i llocs fronterers estiguen perfectament habilitades per a gestionar les peticions d'asil, atés que així "ningú tindria salten cap tanca" i que el propi titular d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, es va comprometre a això en seu parlamentària, per la qual cosa Unides Podem estarà vigilant per al seu compliment.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon