Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'FMI ​​augura un 2023 pitjor que 22 per la inflació, però les dades no la segueixen

  


La directora general del Fons Monetari Internacional, Kristalina Georgieva ha advertit en aquest començament d'any que les tres grans economies globals —Estats Units, la UE i la Xina— "s'estan desaccelerant simultàniament", la qual cosa suposa per a la institució que dirigeix un signe que 2023 serà més dur en el pla econòmic que 2022.


Ho ha dit en una entrevista amb la cadena de televisió estatunidenca CBS que recullen els principals diaris econòmics. Un terç de l'economia mundial caurà en recessió, va vaticinar Georgieva, que explica la fase en la qual ha entrat el món per tres factors: el pes de la guerra a Ucraïna, la inflació i l'augment dels tipus d'interés aprovat pels principals bancs centrals. Fins i tot en aquells països que tècnicament no entren en recessió, va dir Georgieva, la percepció per a "centenars de milions" de persones serà idèntica a la de la recessió.

Espanya té la inflació més baixa de l'àrea i mes baixa  des del 2021

Les dades avançades de l'IPC publicats per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) mostren com la corba de la inflació continua doblegant-se. La inflació interanual estimada per a desembre de 2022 ha sigut del 5,8%, la qual cosa suposa una baixada d'un punt des del 6,8% de novembre.

Al desembre torna a caure l'IPC a Espanya

La taxa de variació anual de l'IPC a Espanya al desembre de 2022 ha sigut del 5,8%, 10 dècimes inferior a la del mes anterior. La variació mensual de l'IPC (Índex de Preus al Consum) ha sigut del 0,3%, de manera que la inflació acumulada en 2022 és del 5,7%.

 


 Sobre aqueixa anàlisi  EUA resistirà millor que la UE, atés que el país que dirigeix Joseph Biden té una taxa molt baixa de desocupació, mentre que la situació a la UE està marcada per la crisi energètica i d'intercanvis comercials provocada després de la invasió russa d'Ucraïna, de la qual a la fi de febrer es complirà l'aniversari. 

No obstant això en aquest punt també Espanya és diferent ja que el nivell d'ocupació al nostre país també és el major des de 2005.


Per part seua, l'impacte del COVID-19 sobre l'economia xinesa pot fer que, per primera vegada en 40 anys, el país que dirigeix Xi Jinping cresca menys que la mitjana global.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal