Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Unides Podem refreda el jurament de la Princesa Leonor i no veu necessitat que siga enguany

Unides Podem no veu cap necessitat que la Princesa d'Astúries haja de jurar la Constitució el mateix dia del seu dihuité aniversari, com sí que va fer el seu pare, el Rei Felip VI, i recalca que la Constitució només diu que ha de complir aqueix tràmit en aconseguir la majoria d'edat, però no detalla si ha de ser en la mateixa data o unes setmanes després.

El pròxim 31 d'octubre la Princesa d'Astúries complirà els 18 anys i, conforme a la Constitució, ha de prestar jurament davant les Corts en la seua condició d'hereua al tron. Però la data i organització d'aqueix acte dependrà de les eleccions generals per la possibilitat que l'aniversari de Leonor de Borbó es produïsca amb les Corts dissoltes a l'espera dels comicis.

Habitualment, el president del Govern decreta la dissolució de les Corts 54 dies abans de la data de la jornada electoral, però també existeix l'opció de deixar esgotar el mandat de les Cambres. Un informe dels lletrats del Congrés va mostrar una possibilitat de compaginar eleccions a la fi de 2023 amb la celebració del jurament o promesa de la Constitució davant les Corts Generals en Ple. Per a això, Pedro Sánchez hauria de deixar que les Corts es dissolguen automàticament el 10 de novembre.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon