Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una bona hidratació s'associa a un envelliment més saludable


Els adults que s'hidraten bé alenteixen l'envelliment,  es mantenen més sans i desenvolupen menys condicions cròniques que els qui no reben suficients fluids, segons un estudi dels Instituts Nacionals de Salut (NIH, en anglés) dels EUA difós aquest dimarts.

L'article, publicat en la revista eBioMedicine, se sustenta en les dades de 11.255 adults, recol·lectats al llarg de 30 anys i sobre els quals els investigadors van analitzar la relació entre els índexs de sodi en la sang i diversos indicadors de salut.

Una hidratació correcta alenteix l'envelliment i prevé malalties

"Els resultats indiquen que una hidratació apropiada pot lentificar l'envelliment prolongant una vida lliure de malalties", va assenyalar Natalia Dmitrieva, una de les autores de l'estudi i investigadora en el Laboratori de Medicina Cardiovascular Regenerativa dels NIH.

La investigadora va assenyalar que la majoria de les persones pot incrementar sense inconvenients la seua ingesta de fluids per a arribar als nivells recomanats i que això pot fer-se tant amb aigua com amb sucs o fruites i verdures amb un alt contingut d'aigua.

Es recomana prendre de 1,5 a 2,2 litres diaris per a les dones i de 2 a 3 litres per als homes

L'Acadèmia  Nacional de Medicina dels EUA recomana per a la majoria de les dones un consum diari d'al voltant de 6 a 9 gots (1,5 a 2,2 litres) de fluids, i per als homes de 8 a 12 gots (2 a 3 litres).

Per a aquesta anàlisi, els investigadors van analitzar la informació que els participants en l'estudi van compartir durant cinc consultes mèdiques, la primera quan tenien entre 50 i 60 anys d'edat, i l'última quan tenien edats entre 70 i 90 anys.

Els adults amb majors nivells de sodi van mostrar senyals d'un envelliment biològic més ràpid

Després van avaluar la relació entre els nivells de sodi en la sang amb l'envelliment.  Per a això, van mesurar 15 categories que van incloure la pressió sanguínia, el colesterol, el sucre en la sang, i altres relacionats amb el funcionament cardiovascular, respiratori, metabòlic i d'immunitat.

Així van trobar que els adults amb alts nivells de sodi normal en la sang són més propensos a mostrar senyals d'un envelliment biològic més ràpid.

Per exemple, en les persones amb nivells de sodi sèric superiors a 142 miliequivalentes per litre (mEq/L) augmentava entre el 10 i el 15% les probabilitats de ser biològicament majors que la seua edat cronològica, en comparació amb els rangs entre 137-142 mEq/L, mentre que els nivells superiors a 144 mEq/L es correlacionaven amb un augment del 50%.

Així mateix, els nivells de 144,5-146 mEq/L es van associar amb un 21% més de risc de mort prematura en comparació amb els rangs entre 137-142 mEq/L. 

De la mateixa manera, els adults amb nivells de sodi sèric superiors a 142 mEq/L presentaven fins a un 64% més de risc associat de desenvolupar malalties cròniques com a insuficiència cardíaca, ictus, fibril·lació auricular i arteriopatía perifèrica, així com malaltia pulmonar crònica, diabetis i demència.

Per contra, els adults amb nivells sèrics de sodi entre 138-140 mEq/L presentaven el menor risc de desenvolupar malalties cròniques.   

En qualsevol cas, els investigadors emfatitzen en el seu informe que aquestes conclusions no proven una relació causal, i que seran necessaris altres estudis per a determinar si una hidratació òptima pot promoure l'envelliment saludable prevenint les malalties.


Drets: Creative Commons. Sinc


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon