Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ribó recorda que Feijóo va prometre incloure el Dret Civil Valencià a la reforma constitucional: 'És indignant'




L'alcalde de València, Joan Ribó, ha mostrat la seua indignació per la decisió del Govern i el PP de deixar fora el Dret Civil Valencià en la futura reforma constitucional que van acordar aquest dimecres, limitada a canviar un article sobre la discapacitat, ja que ha recordat que és una cosa a la qual es va comprometre el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo.

"Ahir em vaig indignar amb l'oblit al dret civil (...) No hi ha dret al fet que PP i PSOE s'obliden de les reivindicacions que tenim els valencians ací quan passen de Bunyol", ha declarat abans del ple municipal de gener, després de l'acord que van presentar el ministre socialista Félix Bolaños i la portaveu 'popular' en el Congrés, Bufona Gamarra, per a una reforma de la Constitució exclusivament limitada a l'article 49.

Davant aquesta situació, Ribó (Compromís) ha reclamat al 'president' de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, i a la portaveu municipal del PP, Mª José Catalá, que "diguen d'una vegada per sempre que a Madrid s'ha de resoldre" la recuperació del Dret Civil Valencià.

Ha advertit a 'populars' i socialistes valencians que han signat acords en Les Corts en aquesta línia, a més de lamentar que altres autonomies com Galícia, Euskadi, Navarra, Aragó, Catalunya i Balears sí que tenen dret civil propi.

El primer edil ha destacat que el valencià era "el millor de tot el territori espanyol" i ha recordat que ell va participar en la comissió redactora de l'Estatut d'Autonomia, que incloïa aquest dret civil i "posteriorment es va carregar" mitjançant recursos d'inconstitucionalitat.

Com a conseqüència ha explicat que es van veure afectats els drets de les parelles que es casaran i els de les transmissions d'empreses familiars, que "a València hi ha moltes i moltes es destrueixen quan hi ha un canvi general. "Si això no s'arregla serà el responsable que moltes empreses desapareguen", ha emfatitzat


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon