Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja tanca l'any 2022 estalviant 1'7 milions en l'adjudicació de contractes públics

L'ajuntament incrementa l'estalvi econòmic durant el passat exercici gràcies a l'augment de la concurrència competitiva d'empreses en els processos administratius d'aquest període

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aconseguit tancar l'any passat 2022 amb un estalvi econòmic per a les arques municipals de fins a 1’7 milions d'euros en l'adjudicació dels processos de contractació pública. El muntant global reeixit s'aconsegueix després d'obtindre un estalvi econòmic de 535.374 euros durant el quart trimestre del passat exercici en l'adjudicació de la contractació municipal.

El quart trimestre del període de 2022 es tanca amb números similars als aconseguits en el primer trimestre del mateix període, amb un total de 698.432 euros en total. Cal recordar, a més, que a aquestes quantitats aconseguides en el primer i quart trimestre cal afegir l'estalvi del segon trimestre establit en un total de 198.116 euros i un altre estalvi econòmic d'altres 293.949 euros en tercer trimestre del citat període de temps.

D'aquesta manera, les arques municipals de Riba-roja de Túria han aconseguit un estalvi de fins als citats 1.725.871 euros al llarg de l'exercici de 2022 en la contractació pública mitjançant els procediments oberts a la lliure concurrència. En el quart i últim trimestre de 2022 s'han dut a terme un total de 17 contractes públics adjudicat, d'ells 8 s'han adjudicat a petites i mitjanes empreses (pimes) mentre que els restants 9 no compleixen aquestes característiques.

El percentatge de contractes adjudicats a pimes se situa en 47’06% en total. Al llarg del quart trimestre es van licitar contractes per valor de 3’6 milions d'euros mentre que es van adjudicar altres punts per un valor de 3’1 milions d'euros, per tant, l'import global estalviat aconsegueix els 535.374 euros, tal com consta en la memòria tècnica elaborada. El percentatge d'estalvi es va fixar en el 8’55% entre els mesos d'octubre, novembre i desembre passat.

Les dades corresponen a l'últim trimestre de 2022 amb els procediments oberts d'obres, serveis i subministraments. A més, en aquest període es va realitzar una alienació per un valor de 4’7 milions d'euros, mentre que els procediments de la contractació menor es van situar en 12 adjudicats en total, dels quals fins a 11 es van efectuar a pimes mentre que l'adjudicació restant no pertany a aquest tipus d'empreses. Per tant, el 91’67% dels processos de contractació menor corresponen a l'adjudicació a pimes. En aquest període es va aconseguir un altre estalvi de fins a 14.969 euros en aquest trimestre, els 273.741 euros de licitació van concloure, finalment, en 258.772 euros d'adjudicació.

Amb motiu de les pluges torrencials ocasionades el mes de novembre, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria va efectuar un total de 7 contractes adjudicats, dels quals el 85’71% dels mateixos es van adjudicar a pimes i un estalvi de 6.625 euros en total durant aquest període de temps. Els contractes d'emergència van eixir a licitació pública per un muntant global de 38.422 euros mentre que l'importen d'adjudicació final va concloure en 31.797 euros en total. El percentatge d'estalvi va ser del 17’24%.

Una comparació entre el quart trimestre de 2021 i de 2022 permet establir un augment del 146’5% entre tots dos períodes en termes d'estalvi per a les arques municipals, en passar dels 217.198 als 535.374 euros. Cal afegir que el nombre de contractes adjudicats l'any 2021 es van situar en 23 en total mentre que en l'exercici de 2022 va ser d'altres 17, mentre que la licitació va passar de 1’4 milions a 3’6 milions en el passat exercici.

Entre els contractes per procediment obert del quart trimestre cal destacar els 3’9 milions d'euros de l'alienació d'una parcel·la amb 15.833 metres quadrats d'extensió, els 607.030 euros del contracte del servei d'ajuda a domicili sense dependència o els 433.593 euros amb el grau de dependència o els 586.506 euros del contracte d'obres de millora viària, senyalització i àrees de descans en els polígons industrials en total. El projecte de reasfaltat de camins i vials rurals es completa amb altres 283.380 euros.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “la línia ascendent que hem seguit al llarg dels últims anys amb un increment notable de les adjudicacions a les petites i mitjanes empreses del nostre municipi que significa un suport decidit cap al teixit productiu local i, finalment, amb un important percentatge de l'estalvi econòmic durant els últims mesos gràcies a l'elevada participació propiciada una major publicitat i concurrència”.** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon