Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja 'municipi turístic de rellevància' de la Comunitat Valenciana

La Presidència de la Generalitat ha atorgat el reconeixement de la condició de municipi turístic de la Comunitat Valenciana a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, de conformitat amb el que es disposa en l'article 19 del Decret 5/2020, de 10 de gener, del Consell, de regulació de l'estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana

El consistori va presentar la sol·licitud a la Direcció General de Turisme el passat 20 de desembre de 2022, en què s'instava que fora reconegut amb aquest distintiu, que finalment ha sigut atorgat després de l'informe favorable del Servei d'Assistència i Inspecció Turística emés el passat 17 de gener de 2023.

La Generalitat ha valorat en la proposta el Pla Estratègic Turístic 2023-2027 de Riba-roja que marca les línies estratègiques en aquest àmbit, el treball permanent amb la participació del sector turístic o la pertinença a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, entre altres aspectes. Així, també s'ha tingut en compte la gran varietat de recursos turístics dels quals disposa el municipi des del prisma d'un turisme sostenible i inclusiu.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha mostrat la seua satisfacció pel reconeixement, "és fruit del treball ben realitzat en els últims anys, que ens ha permés posicionar-nos com un destí d'interior de qualitat, incorporant criteris de sostenibilitat, inclusió i digitalització, tan importants en aquest sector"

Aquest reconeixement permet que el municipi puga accedir a subvencions i finançament, a més de que, posiciona a Riba-roja de Túria com un de les destinacions turístiques destacades de la Comunitat Valenciana. Aquesta declaració pretén compensar l'esforç econòmic que realitzen els municipis turístics per a oferir un turisme de qualitat als i les turistes que reben els municipis. Riba-roja de Túria, podrà accedir a línies de finançament de foment econòmic, promoció econòmica i signar convenis concrets dins del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana.

La Comunitat Valenciana compta amb 23 destins amb el distintiu de Municipi Turístic. D'ells, huit són de la província de Castelló, onze a la província d'Alacant i quatre de la província de València, València, Gandia, Cullera i Puçol. Riba-roja passarà a engrossir ara aquesta prestigiosa llista.

Propostes turístiques en Fitur


El reconeixement arriba en el marc de la 43 edició de la Fira Internacional de Turisme, FITUR, en la qual Riba-roja de Túria exposarà fins al pròxim 22 de gener les diferents propostes turístiques que s'estan desenvolupant.

Durant la primera jornada, Turisme Riba-roja va presentar el projecte "Riba-roja- Destinació Turística Intel·ligent", amb el qual l'Ajuntament realitzarà el tractament de dades reals per a la presa de decisions a l'hora d'establir estratègies turístiques. Paral·lelament, es va realitzar un showcooking en el qual es va mostrar al públic l'elaboració de l'Arròs de les Riberes del Túria i el Bes Visigot de la mà del prestigiós xef Joan Clement i la responsable de cuina del Restaurant Muralleta, Lina Marcela García.

Demà divendres 20 de gener, Turisme Riba-roja presentarà GastroRiba, un projecte municipal que pretén posicionar a Riba-roja com a referent de la cuina històrica, els productes de proximitat i l'alimentació sostenible, buscant recuperar i divulgar la gastronomia del territori com a recurs turístic. Les iniciatives que es duen a terme, en el marc d'aquest projecte, en el qual participen entitats publiques i privades del sector de la restauració, giren al voltant de l'estret vincle del municipi amb el seu passat i el seu patrimoni arqueològic. Ibers, romans, visigots, musulmans i cristians han deixat la seua petjada en la cuina tradicional de la localitat.

Destaquen les investigacions que s'han dut a terme en els últims anys en aquesta matèria donant com a resultat el Menú Visigot, el Bes Visigot i la publicació d'un receptari inspirat en aquesta època.

Un altre dels aspectes destacables de GastroRiba és la formació. Des de l'Aula CDT, Espai d'Interpretació i Formació de Gastronomia Històrica, es realitzen presentacions, tallers i cursos, tant per a professionals del sector de la restauració com per a aficionats i amateurs de la cuina
 

.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon