Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja llança una nova convocatòria del programa juvenil JOOP

  

L'Ajuntament de Riba-roja ha posat en marxa una nova convocatòria per a la realització del programa JOOP, una iniciativa dissenyada i organitzada per a motivar i orientar a joves d'entre 16 i 21 anys del municipi que han abandonat els estudis. El programa Jove Oportunitat de l'IVAJ s'adscriu a la categoria de "Programes de Segona Oportunitat" cofinançats al 50% pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ)

Amb el programa es pretén la reducció de l'abandó educatiu primerenc i l'objectiu és aconseguir que els joves completen una FP de Grau Mitjà. Ja que en una economia que es dirigeix a la digitalització i l'automatització, les persones sense formació estan en greu risc d'exclusió en entrar en la seua vida adulta. Per això aquesta iniciativa ofereix a persones joves que no han acabat l'ESO, un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d'accés a la FP de Grau Mitjà.

Per a dur a terme el programa, l'Ajuntament ja ha fet la crida per a la inscripció al programa, a través del contacte del Centre d'Informació Juvenil (CIJ) de Riba-roja al telèfon 96 277 06 65 o a través de l'Instagram @centroinformacionjuvenil on els ajudaran els joves interessats a adherir-se al programa.

En l'anterior edició des del CIJ de Riba-roja van treballar sobre la motivació dels joves participants, reforçant la seua autoestima amb la finalitat d'ajudar-los a construir un projecte integral de vida. Amb ànim de tornar a dur a terme el programa, la formació es dividirà en diferents mòduls: desenvolupament personal, social, orientació professional i acadèmica. A través d'aquesta formació es tracta d'orientar i motivar als joves que no tenen clar el seu futur tant a nivell professional com vital.

A més des de l'Ajuntament de Riba-roja es complementa el programa amb una oferta d'activitats que s'adaptaran a les necessitats del grup. En l'anterior edició des d'Ecoriba es va treballar amb el grup JOOP els projectes mediambientals que es duen a terme en la localitat. A més, l'àrea de Participació els va integrar en la setmana del govern obert i des de Joventut, es van impartir xarrades sobre salut sexual i prevenció de consum.

A més, els futurs joopers també tindran l'oportunitat de realitzar visites a empreses de la localitat, amb l'objectiu de proporcionar-los un primer contacte amb el món laboral. Així, podran conéixer treballs reals relacionats amb l'orientació que rebran sobre les diferents famílies professionals de la FP. Ja que un dels principals objectius del programa és que puguen descobrir la seua vocació i impulsar-los a desenvolupar una carrera professional.

"Des de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament tornem a impulsar el programa en el qual volem ajudar als joves que en el seu moment van deixar els seus estudis per diverses causes a tornar a formar-se i preparar-se per al món laboral. Esperem poder repetir el programa per a ajudar als joves participants al fet que entenguen que una persona formada pot accedir e un bon lloc de treball, acompanyant-los i treballant també des de la motivació i l'autoestima." - destaca la regidor de Joventut, Ana Cris Folgado.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon