Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja concedeix ajudes per a la compra de bicicletes elèctriques, convencionals i kits de conversió per valor de 1.913 euros

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha fet pública la concessió de les subvencions i ajudes econòmiques destinades a la compra de les bicicletes elèctriques, les bicicletes urbanes i els kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques corresponents a l'any 2022 per un valor global de 1.913 euros en total. En total, el consistori ha concedit les citades ajudes a un total de tretze beneficiaris.

L'objectiu d'aquestes ajudes passa per fomentar els mitjans de transports que ajuden a la reducció de les emissions de diòxid de carboni (CO2) en la localitat i, per tant, en la millora de la salut de la població local al mateix temps que s'estimula i impulsa l'exercici actiu entre les persones, a més dels beneficis que s'estenen a altres àmbits com la millora en els nivells de trànsit urbà i la mobilitat individual sobre el mateix terme municipal.

La concessió d'aquestes ajudes s'ha realitzat d'acord amb les bases reguladores aprovades per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria mitjançant el règim de concurrència competitiva relativa a l'any 2022 en la qual els aspirants havien de complir una sèrie de requisits per a l'obtenció de les citades subvencions econòmiques. Les compres de les bicicletes o dels kits de conversió previstos en les bases estan compreses entre l'1 de gener de l'any 2022 i el passat 31 d'octubre passat.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha concedit un total de 13 ajudes econòmiques amb un màxim de 250 euros a cadascuna de les peticions beneficiàries en funció dels requisits que, finalment, s'han complit. Entre els requisits exigits per a tindre accés a les ajudes cal destacar que no han sigut beneficiàries d'aquestes subvencions en exercicis anteriors per la compra del mateix tipus de bicicletes i tampoc més d'una persona de la mateixa unitat familiar.

Altres requisits contemplats en les bases reguladores consisteixen en la necessitat dels peticionaris de tindre el seu domicili social a Riba-roja de Túria, realitzar les compres en el període de temps comprés entre l'1 de gener de 2022 i el 31 d'octubre del mateix any, no incomplir en les circumstàncies previstes en la llei d'incompatibilitats de la llei de subvencions i presentar les citades sol·licituds en el registre general d'entrada de l'ajuntament. A més, els beneficiaris hauran de presentar les factures acreditatives de les compres realitzades.

Els beneficiaris d'aquestes ajudes han obtingut un mínim de 20 punts en total per a obtindre les subvencions econòmiques. D'acord amb aquests barems, la prioritat entre els objectes subvencionats estableix que la compra de kit elèctric suposa 2 punts, altres 5 la compra de bicicletes elèctriques i 10 punts la compra de bicicletes convencionals. L'adquisició dels mitjans previstos en les bases en els xicotets comerços de Riba-roja de Túria es contempla amb altres 20 punts.

A més, l'adquisició en establiments adherits a qualsevol associació de comerciants de Riba-roja de Túria s'estableix amb 10 punts, així com altres 0'25 punts per cada membre integrant de la unitat familiar del sol·licitant, i 6 punts per cada persona amb certificat de discapacitat igual o superior al 33%. La puntuació mínima per a accedir a la subvenció s'ha establit en 20 punts, segons consta en les bases reguladores d'aquestes.

L'import de les subvencions econòmiques s'ha dividit en funció de cadascuna de les modalitats existents en les bases reguladores. D'una banda, se subvencionarà el 25% del cost total per la compra de kits de conversió de bicicletes/tricicles urbans en elèctriques, de manera que no poden superar en cap cas l'ajuda concedida de 150 euros, és a dir, sobre aquelles bicicletes amb un cost igual o superior als 600 euros en total.

Finalment, un altre 25% del cost total per la compra de bicicletes convencionals amb un màxim de 150 euros per aquelles bicicletes el preu de les quals siga igual o superior als 600 euros, mentre que un altre 25% correspondrà al cost de la compra de bicicletes elèctriques, i no poden superar en cap cas una ajuda de 250 euros en total, en el cas d'aquells exemplars el preu dels quals siga igual o superior als 1.000 euros en total.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes subvencions concedides "marquen el full de ruta traçat per aquest equip de govern en el seu ànim de continuar la promoció de les polítiques basades en la reducció de les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera i en el foment pro els mitjans de transport respectuosos amb el nostre medi ambient com a eix fonamental per a construir entre tots un entorn més saludable per a viure".
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal