Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'Renovables Si, pero no a cualquier precio', ha agrupat aquest matí a València col·lectius afectats per l'Alta Tensió

En una manifestació territorializada i agrupada segons les diferents comarques i pobles que se senten afectats, s'ha desenvolupat amb normalitat l'acte convocat pels col·lectius afectats. Una manifestació convocada sota el nom "Renovables Si, però no a qualsevol preu"

Col·lectius provinents de Els Serrans, de l'Alt Palància, de Camp de Túria, de la mateixa València i de les comarques de Requena i  la Foia de Bunyol, Vinalopó, entre altres, han caminat junts amb una sola petició "Renovables Si, però NO a qualsevol preu".

Cadascun dels grups amb les seues inquietuds territorializadas. Alguns - amb els quals Crònica ha parlat- preocupats per l'afectació que tindrà el desplegament d'altes torres tan prop dels seus habitatges. Uns altres, perquè els terrenys que ocuparan per al transport de l'energia que es produeix en llocs llunyans de les seues zones afectarà el futur desenvolupament en ocupar zones que actualment es dediquen, o estan molt prop de les quals es dediquen al cultiu.

Preocupació per l'afectació de Parcs Naturals i àrees protegides

Així mateix, en la manifestació se sentia i conversàvem amb uns altres que manifestaven el poc interés que les empreses que estan desplegant els projectes estan manifestant per respectar Parcs Naturals ja consolidats. En aquest cas es referien a zones com el més pròxim a València Parc natural del Túria. Zones protegides pròximes a l'Alt Palància. També en la Foia de Bunyol.

Una pluja constant en en el DOGV, BOE i BOP

Segons manifestava un dels autors que ha col·laborat amb l'elaboració de les diferents al·legacions presentades per alguns dels col·lectius. "No hi ha dia que no isca en el BOE, en el DOGV o en el BOP d'un a tres, sinó són més, projectes que es presenten per a desplegar-se per les diferents comarques valencianes", "És cert que urgeix combatre el calfament global i que per a això és molt necessari canviar l'origen de l'energia que es consumeix, però  és possible que la velocitat amb la qual s'estan desplegant gràcies a les subvencions i a l'ingrés de Fons d'Inversió, siga excessiva".

En definitiva el problema no està resolt i encara que la majoria de projectes no estan desplegats encara, ni tan sols autoritzats. En breu podrien veure's les torres i els "grans ventiladors" al voltant de totes les zones que hui s'han manifestat.

JS.
  














Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal