Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna entrega 79.000 euros en Xecs Emprenedor/a a els 55 autònoms/as que van obrir negocis a la ciutat en 2022


L'Ajuntament de Paterna ha repartit 79.000 euros en Xecs Emprenedor/a durant 2022, amb un import mitjà d'uns 1.450 euros, per als 55 paterners i paterneres que han obert un negoci nou a la ciutat.

L'Alcalde de Paterna i responsable de l'Àrea d'Indústria, Empresa i Universitat, Juan Antonio Sagredo, ha explicat que "aquesta línia s'ha consolidat com un incentiu anual que ens permet secundar noves oportunitats laborals i ajudar en l'inici de l'activitat empresarial als paterners i paterneres, facilitant l'obertura de més de 500 negocis en aquests últims 7 anys".

Aquesta iniciativa, que és una de les moltes actuacions que situen a Paterna com un dels municipis de la Comunitat Valenciana amb major índex d'autoocupació, s'ha concedit a un gran percentatge de dones, el 50% respecte al total de Xecs. També s'han pogut beneficiar persones amb majors dificultats d'inserció laboral, com a joves, majors de 45 anys i parats/as de llarga duració.

Durant aquest exercici s'han concedit 55 xecs per a recolzar l'obertura de negocis en sectors tradicionals, com a comerços, hostaleria, perruqueries, assessories, entre altres, així com altres activitats vinculades al comerç en línia, la missatgeria, la logística i els serveis informàtics a les empreses.

Tal com ha destacat el primer edil, "en el context econòmic actual és imprescindible promoure l'emprenedoria, per això continuem apostant per aquesta ajuda amb una partida pressupostària de 85.000€, incrementant les quanties prop d'un 30%".

Des de 2016, any en què l'Executiu Socialista va recuperar aquesta ajuda, el Xec Emprenedor/a ha contribuït a la riquesa i a la diversitat del teixit empresarial fins i tot en situacions tan adverses com la que va provocar la COVID-19 o la recent guerra d'Ucraïna. Prova d'això és el fet que la xifra de 4.928 autònoms/as donats d'alta a Paterna al novembre del 2022, fins i tot supera la de 4.789 anterior a la pandèmia.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon