Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Naix el Sindicat d'Habitatge de València per la unió dels barris Cabanyal, Burjassot, Malilla, Monteolivete i Orriols


Els sindicats de barri Cabanyal, Malilla, Montolivet, Orriols i Burjassot han fet un pas avant per a configurar el nounat Sindicat de l'Habitatge de València (SHV). Així ho han anunciat estos col·lectius locals: el naixement de la nova entitat pretén "unir als diferents sindicats de barri sota un programa i uns objectius estratègics comuns". Ho ha anunciat elsalto i la realitat ha sigut així.

La idea que subjau de la iniciativa és clara: la unió fa la força, però no per això cal perdre la identitat. "Amb el SHV augmentem el nostre radi d'acció sense negar la idiosincràsia de cada barri ni l'autonomia de cada sindicat", expliquen en el recent comunicat. A grans trets, l'objectiu és compartir un marc comú des del qual garantir un dret a l'habitatge "universal, gratuïta i de qualitat", creant sinergies entre col·lectius per a superar les barreres que sovint troben este tipus de moviments en la seua lluita.

Per al nou sindicat, només l'autoorganització de la classe treballadora pot aconseguir millores en un context de "derrota de tot projecte d'emancipació social i progressiva desaparició de les garanties d'un Estat de Benestar hui en decadència". Este nou SHV respon així a la necessitat de "fer una aportació al moviment revolucionari de la ciutat".

A la ciutat de València es continuen succeint l'execució de desnonaments, però també les victòries dels sindicats de barri. Esta realitat encaixa amb la conclusió del comunicat del nounat organisme, on s'expressa que la confluència amb els moviments en lluita amb potencial transformador es pot traduir en "un poder propi com a classe".

 SERGIO AIRES MACHADO -  - 



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon