Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mor als 90 anys el darrer astronauta de la primera Apol·lo tripulada


  L'ex astronauta Walter Cunningham, que va volar a l'espai en l'Apol·lo 7, el primer vol amb tripulació del Programa Apol·lo de la NASA, va morir la matinada del dimarts a Houston. Tenia 90 anys.

   Cunningham, pilot de caça durant la Guerra de Corea, va ser seleccionat astronauta en 1963 com a part de la tercera promoció d'astronautes de la NASA.

   Abans de ser assignat a la tripulació de l'Apol·lo 7, Cunningham va formar part de la tripulació principal de l'Apol·lo 2 fins a la seua cancel·lació i va ser pilot de reserva del mòdul lunar de l'Apol·lo 1.

   Apol·lo 7 va ser la setena missió del programa estatunidenc Apol·lo, llançat el dia 11 d'octubre de 1968 mitjançant un coet del tipus Saturn IB i amb la segona tripulació composta pels astronautes Walter M. Schirra -comandant- (mort en 2007), Donn F. Eisele (mort en 1987) i el mateix Walter Cunningham, la funció del qual va ser la de pilot del mòdul lunar.

   La nau va ser posada en una òrbita d'aparcament (entre 230 i 285 km d'altura) i durant les 163 òrbites a la Terra es van comprovar el funcionament del module de comandament i de servei de la nau, així com els sistemes de comunicacions.

   També es va provar una atracada espacial amb la tercera fase del coet Saturn, a la qual es va acostar fins a estar a uns 15 metres de distància, simulant així la unió amb el mòdul lunar.

   Durant el vol es va encendre el motor principal en huit ocasions per a efectuar correccions de trajectòria, i es va realitzar en directe la primera transmissió de les maniobres realitzades, que van poder veure en el nostre planeta milions de persones.

   Després de 10 dies de missió, el amerizaje es va efectuar el 22 d'octubre de 1968 a menys de 15 quilòmetres del lloc previst per al seu descens, a 13 quilòmetres al nord del vaixell de recuperació designat, l'USS Essex.

   "Walt Cunningham va ser pilot de caça, físic i empresari, però, sobretot, va ser un explorador. En l'Apol·lo 7, el primer llançament d'una missió Apol·lo tripulada, Walt i els seus companys de tripulació van fer història, aplanant el camí per a la Generació Artemis que veiem hui", va dir en un comunicat l'Administrador de la NASA Bill Nelson.

   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon