Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mas viatja a Reykjavík per vore d'implantar a la Comunitat el model 'Barnahus' d'atenció a la infància víctima d'abusos

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, viatjarà la setmana vinent a Reykjavík (Islàndia) per a conéixer el model 'Barnahus' d'atenció integral a la infància víctima d'abusos sexuals i violència, un sistema que ha demostrat una millor detecció i avaluació dels casos, així com una millor recollida de proves testimonials.

El model islandés 'Barnahus' o 'Casa dels Xiquets', habitual als països nòrdics i promogut per organismes com el Consell d'Europa o l'ONU i entitats com Save the Children, es configura com un servei d'atenció integral on tots els departaments que intervenen en un cas d'abús sexual infantil es coordinen i treballen sota el mateix sostre, en unes dependències lluny de comissaries i hospitals que permeten crear un entorn amigable per a xiquets, xiquetes i adolescents que han sigut víctimes d'abusos i violència.

La vicepresidenta del Consell ha assegurat que el compromís per a establir el model 'Barnahus' en la Comunitat Valenciana es recull en l'Acord del Botànic II, el pacte del govern autonòmic de 2019, i, des de llavors, la Conselleria d'Igualtat ha estat treballant per a crear "un servei universal de prevenció i atenció a la violència cap a la infància des d'una òptica integral i en col·laboració amb totes les administracions intervinents seguint el model islandés".

Segons ha assenyalat Aitana Mas, la crisi social i sanitària ocasionada per la pandèmia del coronavirus "va alentir" la posada en marxa del projecte en la Comunitat Valenciana, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

No obstant això, ha assegurat que la Conselleria ja ha reiniciat els plans per a la seua implantació que pretén impulsar amb el seu viatge a Reykjavík, on visitarà el recurs 'Barnahus' i mantindrà una trobada amb l'impulsor d'aquesta iniciativa i membre del Comité de Drets del Xiquet de Nacions Unides, Bragi Gubrandsson.

Aitana Mas ha assenyalat que 'Barnahus' és "eficaç i eficient, respecta els drets de la infància, així com els drets constitucionals de tutela judicial efectiva i de defensa, essencials en la nostra societat".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon