Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria presenta enguany una nova ruta turística sobre el patrimoni defensiu de la Guerra Civi


#lliria
El programa de visites guiades "Simfonia de Cultures" i els esdeveniments musicals seran uns altres dels atractius de l'oferta de la ciutat a Fitur 2023


El patrimoni històric que recorre diverses cultures i els esdeveniments musicals tornaran a ser l'eix central de la promoció de l'oferta turística de Llíria al llarg de 2023, que donarà a conéixer a la fira internacional de turisme de Madrid, Fitur, que se celebrarà del 18 al 22 de gener.

A més, la capital del Camp de Túria introduirà nous elements com a atractius per a la visita de la ciutat. Un d'ells serà la Ruta del Patrimoni Defensiu "Llíria 1936-39", dissenyada i senyalitzada durant l'any passat i que oferirà un itinerari per diferents estructures arquitectòniques del període de la Guerra Civil espanyola. Esta iniciativa es presentarà en la jornada del 20 de gener a Fitur. 

En este sentit, el regidor de Turisme, Paco García, ha recordat que, "des de 2017, estes restes arqueològiques estan catalogades com a Béns de Rellevància Local, a l'espera d'una futura inclusió en el catàleg de Béns d'Interés Cultural".

"Ara, i a partir de la exitosa exposició 'Sang, suor i ciment: la línia fortificada de Llíria durant la Guerra Civil', hem creat esta nova ruta turística coincidint amb el 85 aniversari de la construcció de les principals línies de defensa valencianes", ha explicat l'edil.

Així, es podran visitar alguns dels elements més destacats de la línia fortificada de Llíria com a trinxeres, polvorins, refugis, i nius antiaeris o de metralladores, amb la finalitat de donar a conéixer la història més recent del municipi.

Turisme cultural 
Igualment, Turisme Llíria donarà l'opció de disfrutar, enguany, d'una nova edició de "Llíria Simfonia de Cultures", el programa de visites guiades temàtiques de primavera i que commemorarà també el Dia Mundial de l'Aigua i el Dia Mundial dels Museus.

I en turisme actiu, l'àrea municipal ha renovat la senyalització de les rutes dels Fornillers i del Barranc del Gasque, pertanyents a les senderes de la Concòrdia, homologats com a PRVs, rutes de xicotet recorregut.

Turisme Llíria estarà present a Fitur en el mostrador de Ciutats Creatives UNESCO de la província de València, a l'estand del patronat Turisme València, dins de l'àrea de Turisme Comunitat Valenciana. Compartirà este expositor al costat de l'única una altra ciutat de la província de la Xarxa UNESCO, Manises, Ciutat Creativa en la modalitat d'Artesania.

D'esta manera, "posarem també en valor la seua condició de Ciutat de la Música, amb la seua potent programació protagonitzada per les nostres societats musicals i altres esdeveniments com els festivals eMe (Música Antiga), El DesenJazz (jazz i música contemporània) i el LLUM Fest (Llíria Universal Music)", ha comentat Paco García. Tots ells sota la marca autonòmica Mediterranew Musix, projecte de difusió del turisme a través de la música.

Rutes temàtiques
D'altra banda, la visita al patrimoni històric de la ciutat es pot realitzar a través de les rutes temàtiques 'Llíria Històrica', 'Rutes de les Ermites', 'Ruta Iberoedetana', 'Edeta Romana', 'Lyria Medieval' i 'Llíria del Renaixement i Barroc'. Estes propostes estan emparades pel projecte també autonòmic, CreaTurisme, que compta amb experiències d'oci cultural com la premiada Històries Nocturnes i el festival de cultura ibera, Iber-Llíria.

Sobre turisme actiu, el protagonisme serà per als paratges naturals de la muntanya de la Concòrdia i la Font de Sant Vicent, les rutes eqüestres i de senderisme, i activitats com els vols amb globus.

A tot això, cal sumar la riquesa de la seua gastronomia local, present sota la marca Aliments Tradicionals de Llíria i amb cites tan singulars com la fira "A mos redó" o "L'esmorzaret llirià". O de també la seua àmplia programació festiva al llarg de tot l'any que inclou les celebracions de Sant Miquel, Sant Vicent, Puríssima, Remei, Setmana Santa i les Falles.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon