Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana presenta el seu nou servei de transport flexible a demanda (TAD)

L'Ajuntament de l'Eliana ha presentat aquest migdia el nou servei de transport flexible a demanda (TAD), que connectarà les diferents zones urbanes amb el centre, amb l'objectiu de garantir l'accessibilitat als equipaments i serveis bàsics del municipi a tota la ciutadania, especialment a aquella que fins ara no tenia accés al transport públic.

El servei, que estarà operat amb autobús adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, entrarà en funcionament dilluns que ve 6 de febrer i aqueix mateix dia serà gratuït perquè la ciutadania puga provar-lo, això si prèvia reserva del trajecte. La reserva estarà disponible de dilluns a divendres -excepte festius- entre les 9 i les 19 hores i haurà de realitzar-se amb una antelació mínima de dues hores, ja siga a través de l'app Flexitransport o bé cridant al telèfon 654 116 768 en horari de matí, de 9 a 14 hores. Una vegada feta la sol·licitud, la persona usuària rebrà una notificació de confirmació de la seua reserva. 

El TAD estarà operatiu a un preu de 0,50€ per trajecte i, de moment, com a prova pilot durant la qual els veïns i veïnes podran realitzar suggeriments de millora a través de la web lelianaparticipa.es. En aquest sentit, s'han establit 4 parades fixes en el nucli urbà en el Centre de Salut, la Biblioteca, l'Ajuntament i el Poliesportiu, mentre que les urbanitzacions s'han dividit en tres zones, amb diverses parades i franges horàries: la zona 1 abastarà Montepilar, Montealegre i El Paraíso, la zona 2 Montesol i Entrepins i la zona 3 correspondrà a la colònia del Carmen, Hendaia i El Valle.

  


Per a dur a terme la implementació del nou servei de transport a demanda, l'Ajuntament ha comptat amb l'assessorament de l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), que ha dissenyat el trajecte i que s'encarregarà de l'atenció telefònica i de gestionar les peticions de les persones usuàries per a configurar els serveis de cada dia. A més, el Consistori ha organitzat aquesta vesprada una sessió de formació, a partir de les 18 hores en el Saló de Plens, per a donar a conéixer tots els detalls i l'ús de l'aplicació mòbil, i difondrà en els pròxims dies tríptics informatius i un vídeo tutorial sobre aquest tema.

El primer edil, Salva Torrent, ha celebrat la posada en marxa d'aquest servei amb un model pioner en la Comunitat Valenciana que garantirà els drets d'elianers i elianeres a accedir a equipaments bàsics com la sanitat, el comerç o les zones esportives a través d'una mobilitat eficient, saludable i sostenible econòmica i mediambientalment.


Triptic informatiu


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon