Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana organitza unes jornades d'energia sostenible i comunitats energètiques, el 20 i el 24

L'Ajuntament de l'Eliana, a proposta del Consell de Sostenibilitat, ha organitzat dues noves jornades sobre comunitats energètiques i energia sostenible per als dies 20 i 24 de gener en el Nou Espai del Centre Sociocultural.

La jornada del divendres 20 es titularà 'Ajudes i subvencions públiques per a l'autoconsum i l'eficiència energètica' i es durà a terme de 18 a 20 hores, amb l'objectiu de fomentar la utilització d'energies renovables, l'eficiència energètica, la rehabilitació energètica en l'edificació i sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. L'acte obrirà amb les paraules de benvinguda de l'alcalde, Salva Torrent, i comptarà amb ponents del Departament d'Eficiència Energètica de l'IVACE, de l'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament i de l'Oficina Tècnica de Fons Europeus de Llíria.

Per la seua part la jornada del dimarts 24 amb el títol 'Comunitats Energètiques. Beneficis mediambientals, socials i econòmics', es durà a terme de 18.30 a 20.30 hores. La trobada buscarà aportar informació sobre les comunitats energètiques locals com a instruments d'impuls en la transició ecològica amb la finalitat d'activar la participació de la ciutadania en la producció d'energia. Durant la vesprada s'abordaran, a més, diferents aspectes jurídics, normatius i tècnics; així com els beneficis que aporten a les persones que conformen la comunitat. La cita obrirà de nou amb el primer edil i comptarà amb un ponent de la Cooperativa Energètica Enercoop.

L'edil de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, ha recordat que tots dos esdeveniments se sumen a la conferència celebrada el mes de setembre passat "que va despertar l'interés del públic que va poder conéixer com implicar-se en la transició energètica i els nous models de gestió".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon