Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja elabora una guia per a l'ús del llenguatge inclusiu i no sexista

L'Ajuntament de Riba-roja, a través de la seua àrea d'Igualtat i amb la subvenció de la Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere, ha creat una guia per a l'ús del llenguatge inclusiu i no sexista. El novembre passat es va realitzar la guia que servirà per a ús intern dels treballadors del consistori. Durant els mesos de setembre i octubre s'han recopilat documents necessaris per a l'elaboració de la guia per part de l'agent d'Igualtat de l'Ajuntament.

Es tracta d'una guia pràctica elaborada amb recursos i eines per a l'ús del llenguatge no sexista en l'administració dirigida al personal tècnic de l'Ajuntament de Riba-roja. L'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament al costat de personal col·laborador, ha elaborat aquesta guia pràctica recopilant per a això tota la documentació que emana de cada departament. La guia s'ha entregat en pdf i es tracta d'un document pràctic amb nombrosos exemples reals d'ordenances que ajuda els empleats a portar a la pràctica un llenguatge més inclusiu i no sexista, amb l'objectiu de millorar l'atenció al ciutadà amb l'ús del llenguatge inclusiu en les notificacions i atenció al públic.

El passat 19 de desembre en el saló de plens es va realitzar el repartiment de les guies impreses als diferents departaments de l'Ajuntament. Un total de 19 funcionaris, representants de les diferents àrees, van assistir a la presentació de la guia i a la formació intensiva de llenguatge inclusiu impartida per l'agent d'Igualtat i la col·laboració externa Inmaculada Navarro, doctora en llenguatge inclusiu que resideix en el municipi de Riba-roja. Les persones assistents van poder resoldre possibles dubtes i aportar suggeriments.

"Les institucions públiques, com també tot el personal que treballa en l'esfera pública, hem de consolidar i naturalitzar un discurs oficial explícitament inclusiu que represente a totes les persones d'aquesta societat, sense excepcions."- apunta la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Lola Verdeguer.
  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon