Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria rep una subvenció de la Diputació de Memòria Història per al refugi del Cervantes

      

Va ser el mes de març passat que la Diputació de València va convocar subvencions per a la realització de projectes de recuperació de memòria històrica i, l'Ajuntament de Riba-roja va optar a aquesta, aconseguint el 100% de l'import sol·licitat.

Com ja és conegut Riba-roja alberga un entramat de construccions i fortificacions defensives de la Guerra Civil Espanyola, atés que van formar part de l'última línia defensiva Puig-Carasols, coneguda com La Immediata. Es va construir en el tram final de la Guerra Civil, entre 1938 i principis de 1939, i estava destinada a ser l'últim baluard per a frenar un possible atac directe de les tropes nacionals sobre València, quan albergava la seu del Govern de la República.

Tot el conjunt es compon de prop de 200 elements entre els quals es troben búnquers, trinxeres, nius de metralladora, túnels, posats de comandament i altres fortificacions.

Encara que l'àrea de Turisme i patrimoni ha realitzat actuacions anteriors a aquesta per a donar a conéixer aquest patrimoni municipal, com a realització de visites guiades, realització de vídeos amb testimoniatges de l'època etc., es pretenia tindre material de suport tant per a les visites guiades com per als visitants que realitzaven les visites pel seu compte. Entre els objectius marcats en aquest projecte es troba: activar de manera educativa i turística el refugi antiaeri del Col·legi Cervantes per a promoure la comprensió de la memòria democràtica, divulgar informació sobre aquest recurs a la població general i generar un recurs de suport per a les visites guiades.

Les accions que s'han dut a terme amb aquesta intervenció han sigut: la instal·lació d'un tòtem informatiu en l'exterior del col·legi, que conté informació sobre el refugi en diversos idiomes, fotos i accés a recursos multimèdia, la realització d'un tour digital 360 del refugi amb la finalitat que els visitants puguen accedir a aquest tour a través d'un codi Qrs instal·lat en el propi tòtem informatiu, la realització d'un reportatge fotogràfic de recreació històrica i el disseny i col·locació de 2 panells informatius dins del refugi que contindran informació i fotografies obtingudes del reportatge fotogràfic.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal