Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Vicepresidència Segona concedeix ajudes a 201 joves per a la compra d'habitatge habitual

 S'ha tingut en compte especialment que l'habitatge estiga en un municipi amb menys de 10.000 habitants i màxim risc de despoblació

De les 201 ajudes concedides, 135 corresponen a la província de València els habitatges de la qual estan situades en 75 municipis de xicoteta grandària com Pedralba, la Llosa del Bisbe, Venta del Moro, Sinarques o Toixa.

Les ajudes possibilitaran la compra d'habitatges en 121 municipis, 75 de la província de València, 27 de la d'Alacant i 19 de la de Castelló

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució de les ajudes per un import de 1,5 milions d'euros a 201 joves per a l'adquisició d'un habitatge en municipis xicotets de fins a 10.000 habitants o en risc de despoblació de la Comunitat Valenciana.

Aquestes ajudes estan incloses en el Programa d'ajudes per a persones joves, en la modalitat d'adquisició d'habitatge habitual i permanent en règim de propietat, del Pla estatal per a l'accés a l'habitatge 2022-2025.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha destacat que, des del 2021, la Generalitat ha invertit més de 2,5 milions d'euros per a possibilitar l'accés a l'habitatge en la modalitat de compra per a persones joves, al mateix temps que es potencien les zones rurals, en la lluita contra el risc de despoblament.

Aquestes ajudes es gestionen a través de la Direcció General d'Emergència Residencial dins del programa Compra Jove, el límit de la qual s'estableix en 1,5 milions d'euros, tal com estableix el conveni de col·laboració subscrit el passat 7 de juliol entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i la Vicepresidència Segona. De l'import total, 1.199.144,80 euros els aporta el Ministeri i els 299.786,20 restants la Generalitat.

En aquesta convocatòria, la compra realitzada es finança des de l'1 de gener de 2022, el 20% amb un límit 10.800 euros, no podent superar el valor d'adquisició de l'habitatge els 120.000 euros. Així mateix, els municipis on es podrà comprar habitatges passen dels 5.000 als 10.000 habitants.


A la província d'Alacant s'han concedit 42 ajudes en 27 municipis com La Romana, Algorfa, Daia Vella, Orba, Bernimeli i Gorga. Pel que respecta a la província de Castelló, són 19 municipis com La Salzadella, Sant Joan de Moro, Cati, Calig, Benlloch, Cinctorres i Els Coves De Vinroma, entre altres.

Menors de 35 i situacions especials

Les ajudes es concedeixen a aquelles persones amb el contracte de compravenda pendent de formalitzar en el moment de sol·licitar l'ajuda per a un habitatge situat en un municipi rural o nucli de població de la Comunitat. Han de ser persones majors d'edat i amb menys de 35 anys, que no tenen en propietat un habitatge, amb un contracte d'adquisició i amb ingressos iguals o inferiors a 3 IPREM.

En la baremació s'ha tingut en compte que l'habitatge estiga en un municipi en risc de despoblació, els ingressos i les situacions especials de les persones que sol·liciten l'ajuda. Entre aquestes es troben que siguen famílies monoparentals, nombroses, amb diversitat funcional; que hagen patit un desnonament, execució hipotecària; que siguen víctimes de violència de gènere, de terrorisme o joves ex tutelats, entre altres.

A partir d'ara, les persones beneficiàries disposen d'un termini de tres mesos per a presentar la sol·licitud d'abonament de l'ajuda concedida juntament amb l'escriptura pública o el contracte privat de compravenda.

Així mateix, en l'escriptura haurà de constar l'ajuda concedida com a part del pagament, llevat que l'adquisició fora prèvia a la convocatòria d'ajuda i posterior a l'1 de gener de 2022, i en aquest cas no serà preceptiu que figure l'ajuda concedida en el contracte privat o escriptura pública de compra.

Les persones sol·licitants que hagen facilitat un número de telèfon mòbil podran ser avisats de la publicació del llistat definitiu mitjançant missatge de text SMS i podran consultar l'estimació o desestimació motivada individualitzada de la seua sol·licitud. Així mateix, la publicació en el DOGV substituirà a la notificació individual de la resolució, segons la legislació del Procediment Administratiu Comú



  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon