Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La incidència de la grip quasi es duplica en la tercera setmana mentre la covid baixa un 30% i el VRS un 59%

     


  La incidència de la grip quasi s'ha duplicat en la tercera setmana de l'any en la Comunitat Valenciana --ha pujat un 82,1%-- fins als 100,2 casos per cada 100.000 habitants enfront dels 54,9 casos de la setmana anterior. Per contra, la covid ha baixat un 30% fins als 98 casos enfront dels 142,3 casos de la setmana anterior, i la incidència del virus respiratori sincitial (VRS) ha descendit un 58,81%-- en passar de 133,3 casos a 54,9.

Així es desprén de l'últim butlletí del Sistema de Vigilància d'Infeccions Respiratòries Agudes (SiVIRA) publicat per la Conselleria de Sanitat --que fa un seguiment de l'evolució de la grip, el coronavirus i el virus sincitial-- que analitza la tercera setmana de l'any, del 16 al 22 de gener.

D'aquesta manera, les Infeccions Respiratòries Agudes (IRA) han baixat un 4% per cent en la Comunitat Valenciana en l'última setmana fins a situar-se en 1.075,7 casos per cada 100.000 habitants enfront dels 1.120,9 casos del període anterior. Així i tot, la incidència d'aquestes malalties segueix per damunt dels 751 casos de mitjana nacional.

Per grups d'edat, la incidència més elevada d'infeccions respiratòries agudes continua registrant-se en el tram 0-4 anys, que ha pujat fins als 4.123 casos enfront dels 3.002,4 del període anterior. En canvi, en els casos ingressats per grip l'edat mitjana és de 69,5 anys --amb sis dies d'hospitalització-- i del VRS l'edat mitjana puja a 74,3 anys, però amb una hospitalització mitjana de dos dies.

Respecte a la positivitat, el 9,3% del total de les 118 proves analitzades de grip va donar positiu; el 9,1% de les 121 proves de covid i el 5,1% de les 117 mostres de VRS estudiades. No obstant això, quant a la vigilància sindròmica en hospitals, la incidència de la IRA greu ha baixat en situar-se en un 14,9 casos per 100,00 habitants enfront dels 29,3 del període anterior.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon