Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat obre a València el principal centre de dades europeu de lluita contra càncer

 La Generalitat ha posat en marxa "el principal centre de dades i imatge mèdica per al tractament de càncer de tota Europa", una infraestructura situada en l'Institut d'Investigació de La Fe de València, que es converteix en el node central del projecte European Cancer Imaging.

Així ho ha anunciat el director general de Coordinació de l'Acció del Govern, Juan Ángel Poyatos, qui ha explicat que la iniciativa s'emmarca en el projecte inclòs en el programa Horitzó Europa de la Comissió Europea i dirigit a la investigació en imatge oncològica mitjançant la generació d'informació clínica i imatges mèdiques de qualitat, que possibiliten la implantació d'una medicina de precisió.

Atles d'imatges mèdiques

La iniciativa contempla 21 centres clínics situats en 12 països, sent el principal el situat en la Comunitat Valenciana, que acull el node central del projecte, segons un comunicat de Generalitat.

Així, aquesta plataforma proporcionarà a personal mèdic especialista de tota Europa un atles d'imatges mèdiques de tumors que actuarà com a eina estratègica per a la pràctica oncològica clínica, gràcies a l'accés a dades compartides.

Afinar més els tractaments

"Això suposarà un gran avanç, ja que es podrà anticipar l'evolució de la malaltia i afinar més els tractaments. Amb aquesta eina, la Comunitat Valenciana se situa a l'avantguarda a Europa en el tractament de dades i imatges mèdica per al tractament de càncer", ha afegit Poyatos.

Així mateix, serà clau per al desenvolupament de models d'Intel·ligència Artificial que permeten realitzar un diagnòstic primerenc i conéixer la resposta a un tractament oncològic específic en un pacient concret.

El director general de Coordinació de l'Acció del Govern ha afegit que la Comissió Europea ha seleccionat a la Comunitat Valenciana per a la implantació del node de governança i organització d'aquest projecte després de valorar "el nostre sistema de salut i innovació".

Projecte EUCAIM

El projecte Eucaim s'inscriu en la Iniciativa Europea d'Obtenció d'Imatges Oncològiques per a connectar recursos i bases de dades d'obtenció d'imatges oncològiques en tota la Unió Europea, respectant unes normes ètiques estrictes, així com la confiança, seguretat i protecció de les dades personals.

Està coordinat científicament per l'Institut d'Investigació Sanitària La Fé, a través del grup d'investigació GIBI2, amb la participació d'altres cinc institucions de la Comunitat Valenciana (Universitat Politècnica de València, Universitat de València, Institut Tecnològic d'Informàtica, i les empreses Quibim i S2 Grup).

Aquest projecte està dotat d'un pressupost de 35,5 milions d'euros i està cofinançat al 50% per la Comissió Europea, segons les fonts. La infraestructura té l'objectiu d'abastar més de 100.000 casos de càncer d'ací a 2025 i almenys 60 milions d'imatges oncològiques anotades en un atles distribuït d'imatges oncològiques.

A més, segons el comunicat de Generalitat, el projecte aspira a comptar amb almenys 30 proveïdors de dades distribuïdes en 15 països.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon