Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat destina 2,7 milions per reduir el lloguer de famílies vulnerables residents a habitatges públics

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Entitat Valenciana de Habitatge i Sòl (EVha), ha destinat en 2022 un total de 2.766.773 euros a aplicar bonificacions per a reduir els lloguers de 2.551 famílies vulnerables que resideixen en habitatges del parc públic de la Generalitat.

La EVha estableix el lloguer a partir d'un sistema de bonificacions en funció de l'import del arrentamiento, els ingressos i el nombre de membres que integren la unitat familiar. En molts casos, l'ajuda pot aconseguir el 90 per cent del total, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha afirmat que un dels problemes més importants de moltes famílies és fer front al lloguer d'un habitatge. "Quatre de cada deu inquilins viuen en lloguers excessius, segons els últims estudis", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha indicat que "uns tres milions de persones, amb les seues famílies, persones dependents i les seues circumstàncies, dediquen més del 30 per cent dels seus ingressos a pagar el lloguer, la qual cosa fa augmentar el percentatge de població en risc de pobresa o exclusió social".

Davant aquesta situació, el conseller d'Habitatge ha manifestat que des de l'administració pública "s'ha de desenvolupar polítiques d'habitatge que atenguen les principals necessitats de la ciutadania amb la finalitat de garantir-los un lloc digne on viure". D'ací la importància d'aquestes bonificacions que s'apliquen als inquilins d'habitatges públics.

A més del sistema general de bonificacions, les famílies nombroses o monoparentals també poden accedir a la rebaixa del seu lloguer segons els ingressos que perceben, tenint la possibilitat de veure reduïda la renda en un 15% per a títol de família nombrosa o monoparental de categoria general i del 40% per a família nombrosa o monoparental de categoria especial.

MAJOR VULNERABILITAT

Héctor Illueca ha explicat que les famílies monoparentals són "un dels tipus d'estructura familiar que més ha crescut al llarg dels últims anys, i que alhora més suport i protecció dels poders públics requereix, a causa de la seua vulnerabilitat, especialment en el cas d'aquelles encapçalades per dones, que són la majoria".

Aquest tipus de bonificacions en els lloguers s'emmarquen dins de les accions de xoc del Pla de Dignificació de l'Habitatge Social creat per la Conselleria per a gestionar i dignificar el parc públic, que "respon així a la vocació social i de rescat de les persones del Consell".

Per a donar a conéixer aquestes mesures, la Conselleria d'Habitatge, a través de la EVha, organitza campanyes informatives dirigides als residents dels habitatges públics que inclouen reunions en les quals s'expliquen les mesures implantades pel Consell per a flexibilitzar el pagament de les rendes de les persones amb menys recursos.


En aquestes campanyes és fonamental la col·laboració dels serveis socials municipals ja que són aquests, mitjançant informe social, els que acrediten les circumstàncies personals que aconsellen la concessió de l'ajuda

.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon