Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La consellera de Participació Ciutadana visita el Centre de Valencians en l'Exterior en San Juan a l'Argentina

Pérez Garijo destaca la labor que realitzen els valencians en l'exterior 'per a mantindre viva la cultura, l'esport i les tradicions de la terra'


San Juan.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, acompanyada de la directora general de Participació, Mariaje Pérez Galant, visita el Centre Valencià de San Juan i ha mantingut una trobada amb els i les valencianes d'un dels Centres de Valencians en l'Exterior (Cevex) que compta amb major nombre de persones associades a l'Argentina.

Pérez Garijo ha rebut una placa commemorativa i signat en Llibre d'Honor del Centre Valencià de l'entitat, moment en el qual ha agraït als valencians i valencianes que han assistit a aquest acte de convivència "la labor que realitzen per a mantindre viva la cultura, l'esport i les tradicions de la terra que els va veure nàixer".

Per a Pérez Garijo, "en qualsevol lloc del món on hi ha un valencià o una valenciana està el nostre poble, la nostra cultura i la nostra manera de ser", al que ha afegit que "esperem que el treball conjunt amb la Generalitat continue avançant durant molts anys".

La consellera ha compartit la jornada amb un nombrós grup pertanyent al Cevex de San Juan, trobada en el qual ha tingut ocasió de provar el tradicional 'asado argentino' i visitar el trinquet de la localitat.

El Cevex de San Juan va ser fundat en 1969 amb un creixement constant del nombre de socis fins a aconseguir les 2.000 persones en l'actualitat. És una de les organitzacions socioculturals més importants de la província de Mendoza, celebra les Falles i desenvolupa activitats musicals i esportives.

Les trobades amb els i les valencianes dels Cevex de l'Argentina continuaran demà amb la visita a l'Associació Cultural Valenciana de Mendoza, un dels tres Centres de Valencians en l'Exterior (Cevex) amb seu a la província, on mantindrà una trobada amb els i les valencianes del Centre Valencià de San Rafael i la Falla de San Rafael. Cal ressaltar que l'Argentina és el país que alberga més Centres de Valencians en l'Exterior, amb un total de 11, només superat per Espanya que compta amb 14.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon