Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La consellera d'Agricultura, Isaura Navarro, ha presentat el Portal Agrari de la Comunitat Valenciana

La consellera ha explicat que "es tracta d'una eina indispensable i innovadora pensada exclusivament per a l'agricultor, per a facilitar i convertir tota eixa tradicional documentació i burocràcia farragosa en únic punt de referència on trobar tota la informació, ajudes, tràmits, novetats i resoldre dubtes".

Navarro ha indicat que suposa el començament d'una nova manera de comunicació i interacció contínua entre l'administració i el sector agrari que suposa "una porta oberta amb la Conselleria gràcies a la tecnologia, i tot accessible amb pocs clicks i des de casa". Aquest, respon a una demanda del sector per accedir de manera més dinàmica i ràpida a tot tipus d'informació que afecta al món agrari.

A més, el nou portal naix també amb la col·laboració de la Conselleria d'Hisenda a través de la Direcció General Tecnologies de la Informació i las Comunicacions (DGTIC), amb l'objectiu d'aprofitar les eines de digitalització i modernització actual i facilitar l'accés a ajudes, formació, les últimes noticies en investigació o assessorament sobre tot tipus d'aspectes relacionats amb el món rural i agrari, i especialment amb l'entrada en vigor de la nova Política Agrària Comuna (PAC).

La plataforma, que estarà activa a partir de aquest dijous, inclou un espai personal on totes aquelles persones i entitats que hagen comunicat informació a la Conselleria d'Agricultura, puguen consultar i contrastar les dades que han aportat. Es tracta d'un format interactiu pioner en la comunicació entre la ciutadania i l'administració.

Així mateix, el Portal Agrari permet acollir un gran volum de dades i estructures de coneixement basades en informació de l'entorn, accessible, directa i interactiva, com per exemple un big data per desenvolupar eines d'intel·ligència artificial o la construcció de cartografia rural i mediambiental.

Per altra banda, durant la presentació, en la que també han participat la directora general de Política Agrària Comú, Maite Cháfer i el sotsecretari de la Conselleria, Juan Vicente Santos, s'ha explicat que properament s'inclourà també informació relativa a la ramaderia i pesca i s'està treballant en paral·lel en altres iniciatives d'innovació i transformació digital com l'Oficina Virtual Veterinària (OVV) o l'ALCUEMP, l'aplicació web per a la tramitació d'activitats de formació per a l'obtenció del carnet d'usuaris de productes fitosanitaris.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal