Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU recolza els temps de Díaz per decidir la seva candidatura i és optimista per als acords


Replica al Rei que hauria de triar millor les seues prioritats perquè Espanya no requereix de despesa militar i sí reforç de serveis públics

La portaveu federal d'IU, Sira Rego, ha donat suport als temps i ritmes amb els quals s'està manejant la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, per a construir la plataforma Sumar i comunicar la seua decisió respecte a la seua candidatura a les eleccions generals.

A més, s'ha mostrat "optimista" respecte a les aliances amb Podemos per a compartir candidatures conjuntes a les eleccions de maig, que estan avançant de "bona manera" i tenen encara "un cert marge" per a concretar-les en els diversos territoris i veure, fins i tot, si poden ser ampliades.

En roda de premsa telemàtica i preguntat per les declaracions de diversos dirigents de Podemos, que constrenyen a Díaz a definir el seu futur electoral, Rego ha assenyalat que tots els processos tenen els seus temps i que, en el cas de Díaz, estan "bé" els ritmes pels quals ha optat.

És més, ha defensat que gràcies a la iniciativa que està abanderant la vicepresidenta, amb el seu procés d'escolta amb la societat civil, s'està generant una "il·lusió" en les bases progressistes per a gestar un "projecte renovador", que els dotarà de "múscul" i "massa crítica" a l'esquerra de cara al pròxim cicle electoral.

EL REI HAURIA DE "TRIAR MILLOR LES SEUES PARAULES"

Respecte al discurs del Rei Felip VI en la pasqua militar on va ressaltar la importància d'invertir en defensa davant la guerra a Ucraïna, Rego ha replicat que no hi ha cap cas en el qual puga acreditar-se que elevar la despesa militar vaja a evitar una guerra. A més, ha contraposat que el model de seguretat d'IU és un altre i es basa a posar preponderància en les vies diplomàtiques.

En conseqüència, ha afirmat que el prioritari per al país "no és reforçar" defensa sinó els serveis públics i la lluita contra les violències masclistes. "El cap de l'Estat ha de triar millor les seues paraules i triar millor les seues prioritats: i per descomptat el poble hauria de poder triar al cap de l'Estat", ha resolt Rego.

Finalment, la dirigent d'IU ha emfatitzat que és "imprescindible" que "es continue reforçant la lluita per a erradicar la violència contra les dones en tots els àmbits", després dels últims assassinats per violència de gènere.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon