Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Igualtat rep 275 sol·licituds per accedir a ajuts de programes d'igualtat i inserció laboral de dones

    


La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha rebut un total de 275 sol·licituds de municipis i mancomunitats de la Comunitat Valenciana per a accedir a les ajudes convocades en 2023 per al desenvolupament de programes i tallers de foment de la igualtat entre homes i dones i la inserció laboral de les dones.

De les 275 sol·licituds presentades, 158 corresponen a la província de València, 66 a la de Castelló i 51 a la d'Alacant.

Estes dades reflecteixen un increment del 20% de la participació de les entitats locals en esta línia d'ajudes respecte a l'exercici anterior, la qual cosa mostra una clara voluntat política per treballar projectes igualitaris en els municipis de la Comunitat Valenciana animats, a més, pels bons resultats que llancen els indicadors d'avaluació d'anys anteriors.

L'objectiu d'estes ajudes és millorar la igualtat entre dones i homes en els municipis més xicotets, on les dones tenen major dificultat d'accés a serveis, a treballs i a la informació necessària per a millorar la seua situació laboral, entre altres.

La directora general de l'Institut dels Dons, María Such, ha assenyalat que nombrosos estudis "demostren que les desigualtats observades entre dones i homes en el mercat laboral s'accentuen en incrementar el grau de ruralitat, és a dir en municipis amb menor població".

"D'ací la necessitat d'impulsar este tipus de programes en el medi rural, on existeix una marcada feminització de les assalariades i una masculinització de l'empresariat rural", ha apuntat.

Requisits per a accedir a les ajudes

Per a poder accedir a estes ajudes els municipis han de comptar amb un pla d'igualtat de les persones ocupades públiques, en el qual s'incloguen els objectius a aconseguir en matèria de promoció de la igualtat de tracte i oportunitats en l'ocupació pública.

Els programes que poden ser objecte de subvenció són els destinats a la promoció i foment de la igualtat entre dones i homes, com l'execució de les mesures, avaluació o millora del Pla d'Igualtat Municipal o activitats dirigides a millorar la visibilització i participació de les dones.

Així mateix, les ajudes també estan dirigides a finançar programes formatius o de millora per a la inserció laboral de les dones, prioritàriament les que són beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió, així com aquells programes encaminats a posar fi a la precarietat laboral en l'ocupació.

Com a criteris de valoració es tindrà en compte, entre altres, el nombre d'habitants del municipi, la qualitat del projecte i la seua originalitat, la formació dirigida a dones de difícil inserció laboral, els indicadors d'avaluació d'impacte i la viabilitat del programa.

Formació contra la bretxa digital

La majoria dels programes presentats a esta convocatòria d'ajudes es basen en la necessitat d'una major oferta de programes formatius per a l'adquisició d'habilitats i l'especialització en formació de diferents professions per a la incorporació al món laboral de les dones.

Entre ells, es troben tallers d'alfabetització digital per a l'apoderament de la dona rural, tallers de maneig d'habilitats digitals bàsiques amb el mòbil, així com tallers d'aprenentatge per a la comunicació electrònica amb l'Administració i empreses, la qual cosa indica que la formació per a l'eliminació de la bretxa digital és un dels objectius que comparteixen tant la Generalitat com les entitats locals per a aconseguir un món amb una igualtat més real i efectiva.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon