Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Igualtat rep 275 sol·licituds per accedir a ajuts de programes d'igualtat i inserció laboral de dones

    


La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha rebut un total de 275 sol·licituds de municipis i mancomunitats de la Comunitat Valenciana per a accedir a les ajudes convocades en 2023 per al desenvolupament de programes i tallers de foment de la igualtat entre homes i dones i la inserció laboral de les dones.

De les 275 sol·licituds presentades, 158 corresponen a la província de València, 66 a la de Castelló i 51 a la d'Alacant.

Estes dades reflecteixen un increment del 20% de la participació de les entitats locals en esta línia d'ajudes respecte a l'exercici anterior, la qual cosa mostra una clara voluntat política per treballar projectes igualitaris en els municipis de la Comunitat Valenciana animats, a més, pels bons resultats que llancen els indicadors d'avaluació d'anys anteriors.

L'objectiu d'estes ajudes és millorar la igualtat entre dones i homes en els municipis més xicotets, on les dones tenen major dificultat d'accés a serveis, a treballs i a la informació necessària per a millorar la seua situació laboral, entre altres.

La directora general de l'Institut dels Dons, María Such, ha assenyalat que nombrosos estudis "demostren que les desigualtats observades entre dones i homes en el mercat laboral s'accentuen en incrementar el grau de ruralitat, és a dir en municipis amb menor població".

"D'ací la necessitat d'impulsar este tipus de programes en el medi rural, on existeix una marcada feminització de les assalariades i una masculinització de l'empresariat rural", ha apuntat.

Requisits per a accedir a les ajudes

Per a poder accedir a estes ajudes els municipis han de comptar amb un pla d'igualtat de les persones ocupades públiques, en el qual s'incloguen els objectius a aconseguir en matèria de promoció de la igualtat de tracte i oportunitats en l'ocupació pública.

Els programes que poden ser objecte de subvenció són els destinats a la promoció i foment de la igualtat entre dones i homes, com l'execució de les mesures, avaluació o millora del Pla d'Igualtat Municipal o activitats dirigides a millorar la visibilització i participació de les dones.

Així mateix, les ajudes també estan dirigides a finançar programes formatius o de millora per a la inserció laboral de les dones, prioritàriament les que són beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió, així com aquells programes encaminats a posar fi a la precarietat laboral en l'ocupació.

Com a criteris de valoració es tindrà en compte, entre altres, el nombre d'habitants del municipi, la qualitat del projecte i la seua originalitat, la formació dirigida a dones de difícil inserció laboral, els indicadors d'avaluació d'impacte i la viabilitat del programa.

Formació contra la bretxa digital

La majoria dels programes presentats a esta convocatòria d'ajudes es basen en la necessitat d'una major oferta de programes formatius per a l'adquisició d'habilitats i l'especialització en formació de diferents professions per a la incorporació al món laboral de les dones.

Entre ells, es troben tallers d'alfabetització digital per a l'apoderament de la dona rural, tallers de maneig d'habilitats digitals bàsiques amb el mòbil, així com tallers d'aprenentatge per a la comunicació electrònica amb l'Administració i empreses, la qual cosa indica que la formació per a l'eliminació de la bretxa digital és un dels objectius que comparteixen tant la Generalitat com les entitats locals per a aconseguir un món amb una igualtat més real i efectiva.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal