Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Igualtat destina prop d'un milió d'euros per a la reforma del CEAM de Paterna   
La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà 988.504 euros per a la reforma i millora del Centre   Especialitzat d'Atenció a Majors (CEAM) de Paterna. 

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, ha explicat que, donada la importància d'aquest recurs per al municipi i la necessitat de reforma i adequació del centre, les obres es van incloure dins del Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 de la Generalitat i en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern. 

Aitana Mas ha recordat la importància dels CEAM per a les persones majors i les seues famílies, ja que ofereixen serveis "especialitzats i específics" que els ajuden a mantindre's en un "bon estat físic i emocional i romandre en el seu entorn familiar i social".

Amb la reforma prevista del centre es milloraran les infraestructures existents, adaptant els espais, instal·lacions i acabats a les noves necessitats plantejades per la normativa vigent, i les característiques de consum energètic per a aconseguir un major estalvi. 

Així, se substituiran les fusteries per a garantir un bon aïllament tèrmic i un bon aprofitament de la radiació solar. A més, es redissenya la instal·lació de climatització per a assegurar les condicions de confort en tots els espais i l'estalvi d'energia amb la incorporació d'equips més eficients. 

Ampliació d'hores

El centre de Paterna és un dels 34 CEAM que existeixen actualment en la Comunitat Valenciana dependents de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. 

Tots aquests centres compten actualment amb 192.926 persones sòcies, de les quals al voltant de 15.500 participen en els 318 tallers i activitats que anualment es programen al llarg dels mesos d'octubre a juny.

La vicepresidenta ha recordat que la Conselleria va destinar l'any passat 12,5 milions d'euros per a ampliar en 19.582 hores més les activitats socioculturals i d'atenció preventiva que s'ofereixen en els CEAM de la Comunitat Valenciana per als pròxims tres anys.

L'objectiu és dinamitzar l'oferta dels CEAM amb molts més serveis, cursos i tallers dirigits a les persones majors que diàriament acudeixen a aquests centres. 

Des de la Conselleria, ha assenyalat Mes, s'aposta per "adaptar els recursos a les necessitats i al perfil de les persones que actualment accedeixen a ells i que requereixen d'una diversificació d'activitats i d'una oferta actualitzada al que les persones majors demanden".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon