Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Igualtat destina prop d'un milió d'euros per a la reforma del CEAM de Paterna



   
La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà 988.504 euros per a la reforma i millora del Centre   Especialitzat d'Atenció a Majors (CEAM) de Paterna. 

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, ha explicat que, donada la importància d'aquest recurs per al municipi i la necessitat de reforma i adequació del centre, les obres es van incloure dins del Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 de la Generalitat i en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern. 

Aitana Mas ha recordat la importància dels CEAM per a les persones majors i les seues famílies, ja que ofereixen serveis "especialitzats i específics" que els ajuden a mantindre's en un "bon estat físic i emocional i romandre en el seu entorn familiar i social".

Amb la reforma prevista del centre es milloraran les infraestructures existents, adaptant els espais, instal·lacions i acabats a les noves necessitats plantejades per la normativa vigent, i les característiques de consum energètic per a aconseguir un major estalvi. 

Així, se substituiran les fusteries per a garantir un bon aïllament tèrmic i un bon aprofitament de la radiació solar. A més, es redissenya la instal·lació de climatització per a assegurar les condicions de confort en tots els espais i l'estalvi d'energia amb la incorporació d'equips més eficients. 

Ampliació d'hores

El centre de Paterna és un dels 34 CEAM que existeixen actualment en la Comunitat Valenciana dependents de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. 

Tots aquests centres compten actualment amb 192.926 persones sòcies, de les quals al voltant de 15.500 participen en els 318 tallers i activitats que anualment es programen al llarg dels mesos d'octubre a juny.

La vicepresidenta ha recordat que la Conselleria va destinar l'any passat 12,5 milions d'euros per a ampliar en 19.582 hores més les activitats socioculturals i d'atenció preventiva que s'ofereixen en els CEAM de la Comunitat Valenciana per als pròxims tres anys.

L'objectiu és dinamitzar l'oferta dels CEAM amb molts més serveis, cursos i tallers dirigits a les persones majors que diàriament acudeixen a aquests centres. 

Des de la Conselleria, ha assenyalat Mes, s'aposta per "adaptar els recursos a les necessitats i al perfil de les persones que actualment accedeixen a ells i que requereixen d'una diversificació d'activitats i d'una oferta actualitzada al que les persones majors demanden".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon