Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

I. Navarro assenyala la versatilitat de la indústria citrícola valenciana i la seua adaptabilitat a l'economia circular

L'empresa Zumavesa, especialitzada en l'elaboració de sucs de taronja i mandarina, té el certificat de residu 0 per l'aprofitament que fa de tota la seua producció, segons ha destacat la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro, en una visita a la planta del Port de Sagunt de la marca valenciana.

Navarro ha posat aquesta empresa com a exemple d'economia circular i ha subratllat que "aqueixa aposta per la sostenibilitat és la que convidem a fer a totes les empreses de tots els sectors de la Comunitat Valenciana", dins de l'aplicació de la llei valenciana d'economia circular.

Isaura Navarro ha posat en valor la importància que "tota la fruita que no va destinada al consum de taula es destine als sucs, d'aquesta manera podem aprofitar el 100% de la nostra producció".

La producció que genera aquesta empresa s'exporta a Europa principalment i també a Àsia, Austràlia i els Estats Units.

La consellera d'Agricultura ha destacat la gran capacitat competitiva de la indústria citrícola, i la seua adaptació a les realitats de sostenibilitat, dins d'un context implicat en la necessitat de reduir el malbaratament alimentari i apostar per processos de reutilització i aprofitament.

A més, l'empresa produeix olis essencials de taronja i mandarina que usen per a la indústria aromàtica de fragàncies. Els de llima es destinen a la indústria química, especialment per a productes de neteja.

Les instal·lacions també han comptat amb una forta inversió davant les realitats d'emergència climàtica i els esforços del teixit empresarial i tenen una planta de biogàs i una instal·lació fotovoltaica. A més, disposen d'una planta de deshidratació d'escorça per al seu aprofitament en l'elaboració de pèl·lets destinats a l'alimentació animal, així com una torre de destil·lació per a disminuir abocaments.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon