Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo critica les 'ridícules' declaracions de Rus: 'El treball d'EU va fer possible que s'assega al banc dels acusats'






   La coordinadora d'Esquerra Unida i consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, ha qualificat de "totalment ridícules" les acusacions de l'expresident de la Diputació de València i del PP provincial, Alfonso Rus, qui aquest dijous, després de declarar com acusat en el segon juí del cas Imelsa, li va acusar d'haver realitzat un "muntatge" per a "liquidar-li políticament".

   Pérez Garijo, que és exdiputada en la corporació provincial, ha defès que el "treball d'investigació d'EU", que va presentar en 2014 un pendrive davant Fiscalia que va donar origen a la macrocausa, ha fet possible que hui en dia Rus s'assega al banc dels acusats per la coneguda com a peça dels 'zombies', en la qual l'exdirigent 'popular' s'enfronta a 12 anys de presó.

   Segons ha sostingut Pérez Garijo en un comunicat, "no només es va entregar un pendrive, es va presentar una denúncia que incloïa moltíssima documentació recaptada durant molts anys de treball i investigació".

   A més, ha recordat que "ja hi ha una primera sentència" en aquest cas, --que condemna a més de set anys de presó a l'exgerent d'Imelsa i autodenominat 'yonki dels diners', Marco Benavent--, que "també naix de documentació presentada per la nostra organització".

   En aquest sentit, ha reivindicat el "paper fiscalitzador" que va jugar Esquerra Unida contra la corrupció. "Entre altres documents, la denúncia incloïa un contracte que posava sobre la taula que algunes empreses de Rus s'havien utilitzat com a 'empreses pantalla'", ha afirmat Pérez Garijo, que considera "absurd pensar que nosaltres manipulàvem gravacions que també va presentar Mariano López --ex-sogre del 'yonki dels diners-- i que el mateix Benavent va dir que havia fet".

   "Són delinqüents, en molts casos confesos", assevera referint-se a Benavent i ha posat l'accent que "van ser molts mesos de treball per a presentar la denúncia, analitzant gravacions i recaptant centenars de proves". La denúncia inclou al voltant de 10 hores de gravacions i es va presentar a la Fiscalia Anticorrupció en 2014, juntament amb "multitud de documentació", que han derivat en la condemna a Marcos Benavent i en el procés judicial dels 'zombies'.

   Per a Pérez Garijo, "no pot haver-hi més diferència entre governs: mentre uns parlaven de com robar, al Botànic ens centrem en com millorar les condicions de vida dels valencians i les valencianes, i a més hem creat mecanismes contra la corrupció i per la transparència"..

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal