Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Excap de gabinet d'Oltra s'acull al dret a no declarar

Real comunica que mantindrà aquesta decisió fins que no s'alce el secret de la peça separada sobre correus entre càrrecs

Miquel Real, excap de gabinet de l'exvicepresidenta de la Generalitat i exconsellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha comunicat al jutge que s'acull al seu dret a no declarar en la causa pel presumpte encobriment dels abusos sexuals a una menor per part d'un educador, exmarit d'Oltra, fins que no se li trasllade la peça secreta que investiga els correus electrònics entre dos càrrecs d'aqueix departament.

Així es recull en un escrit que Real ha fet arribar aquest dilluns al Jutjat d'Instrucció número 15 de València, en el qual l'excap de gabinet d'Oltra està cridat a declarar aquest dijous, 12 de gener.

Segons aquest document, al qual ha tingut accés Europa Press, "existeix una peça secreta que poguera afectar el dret de defensa" de Real "en haver sigut citat a declarar abans que tot l'instruït fins al moment siga posat en coneixement d'aquesta part".

A més, s'assenyala que "llevat d'error o omissió" l'investigat no ha sigut notificat de la pròrroga --per segona vegada-- del secret sobre aquesta peça separada, recollida en un acte del passat 25 de desembre de 2022, per un temps un mes. En aquesta resolució l'instructor estimava aquesta pròrroga al "no haver variat els motius pels quals es van declarar secretes aquestes actuacions i per ser necessari per a l'èxit de la instrucció".

Per tot això, l'actual assessor d'assumptes generals de la Conselleria d'Igualtat ha comunicat que s'acull al seu dret a no declarar "fins al moment" en què se li done trasllat d'aquesta peça i "amb temps suficient per a instruir-se d'aquesta", perquè considera que "resulta del tot punt impossible que el dret de defensa siga complit en tota la seua extensió".

Real ha sol·licitat al jutjat que acorde una nova declaració quan se li done trasllat de la peça secreta, així com que se li comunique si es considera "necessari" que comparega el dia datat per a manifestar la seua intenció d'acollir-se al seu dret a no declarar.

El passat 27 d'octubre el Jutjat d'Instrucció número 15 de València va obrir una peça separada secreta després de la petició de l'acusació popular exercida per Gobierna-ET, que havia demanat l'aportació a la causa dels correus electrònics del servidor de la Generalitat de dos alts càrrecs en Igualtat en el moment dels fets.

L'acusació popular havia demanat la pràctica de diligències per a identificar als membres del Gabinet de Vicepresidència en els moments de la investigació --que afecta a Oltra i altres 14 alts càrrecs i tècnics en el departament que dirigia--, així com quant a la participació dels seus membres en els fets, per mitjà de l'aportació a la causa de les comunicacions de correus electrònics del servidor públic de la Generalitat en relació, ara, amb el director general d'Infraestructures i Serveis Socials, Enrique Alcocer, i el llavors secretari autonòmic d'Igualtat, Alberto Ibáñez.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon