Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EU i Podem Riba-roja voten NO al Pressupost municipal per a 2023, pels incompliments del govern i la falta de negociació

 Segons expliquen en una nota de premsa: "No podem aprovar un pressupost que s'oblida dels seus veïns, que abandona el seu patrimoni, que prioritza les privatitzacions enfront de la remunicipalització dels serveis, dedicat a la propaganda personalista i en el qual cap de les propostes d'aquests Grups Polítics portades a Ple durant el 2022"

En l'explicació més raonada entren a un cert detall del perquè

"En els nostres partits", diuen,  "entenem la política municipal com una manera de comunicar-se, negociar, treballar i governar per als nostres veïns, els nostres regidors són servidors públics al servei del poble que han treballat a favor de la informació oberta i veraç i contra els privilegis, el vot captiu per un treball, el clientelisme i la propaganda personalista, per això volem donar a conéixer a la ciutadania de Riba-roja alguns dels motius que ens han portat en el dia de hui a votar en contra dels pressupostos municipals per al 2023, que ens ha presentat l'equip de govern del PSOE" .

A més, "en el municipi de Riba-roja, compte per al 2023 amb un pressupost de 50.000.000€ no podem entrar en el detall de totes les partides pressupostàries, però destacarem les més importants.

Gestió de Personal : (Capítol I)

- Al juny del 2015, es va pactar entre el PSOE, Riba-roja Pot, EU, i Compromís dur a terme una Auditoria de Personal que es va encarregar i va pagar a la Universitat de València, 7 anys després seguim sense conéixer-la.

- El nostre Ajuntament amb més de 500 treballadors, segueix sense comptar amb un organigrama del personal.

- Segueixen sense ser públiques les borses de treball

- En un any electoral, s'iniciarà processos selectius de consolidació per a alguns treballadors municipals, alguns d'ells amb una antiguitat com a interins de 20 anys.

Gestió Pública:

- Després de 7 anys de govern del PSOE, segueix sense fer-se públic el Patrimoni municipal que és de tots els veïns que cada dia està més abandonat i deteriorat exemples: “Bassa de Reva”, Masies, Antic “Peñasol”, edifici en C/ Carnisseria (casa dels Serra), Casa de l'Advocat, Casa Tutelada… Es durà a terme a l'inici de la pròxima legislatura per imperatiu legal.

- Pagament de lloguers de locals sense cap ús, més d'un any.

- Les Inversions municipals es condicionen a rebre subvencions d'altres administracions o de Fons europeus.

- La gestió municipal està en mans d'empreses privades cada any s'incrementa el nombre de contractes externs per a dur a terme Plans, Serveis i Projectes municipals; el Pla de Contractació per al 2023 llança la xifra de 182 contractes d'ells 148 nous per a un any electoral Un pressupost que prioritza la privatització enfront de la remunicipalització.

- No existeix cap projecte d'integració entre les urbanitzacions i el nucli urbà".

Deute Municipal : 9.000.000 d'euros

- Compra de terrenys de Pacadar

- Compra de terrenys en “el Quint” ( per a trasllat de la Policia Municipal, bombers forestals i una Ciutat Esportiva)

- Compra de la vella guarderia “la Granota” a la urbanització de Masia de Traver, que ja compta amb un Centre Social municipal.

Habitatge:

En la difícil situació en relació als lloguers, en la qual es troba Riba-roja, especialment els joves que volen emancipar-se, seguim sense tindre una política municipal d'habitatge, hem deixat caducar el Conveni subscrit amb la Conselleria per a la recuperació dels habitatges de la SAREB al poble que són 27 i podien haver-se dedicat a lloguers socials.

Gestió Ambiental :

El PSOE, signa tots els Plans i Pactes possibles, en relació amb el medi ambient per a comptar amb un titular: “Pacte de les Alcaldies pel clima i l'energia”, “Agenda 2030”, “Pla d'acció pel clima i l'energia sostenible”… però continuem pagant 1.000.000 de € per l'electricitat municipal en lloc de realitzar accions tendents a reduir aquesta despesa i donar compliment a tots els acords signats com la instal·lació de sostres solars en totes les dependències municipals, que portem reclamant des del 2017.

Protecció Animal :

- Al març del 2019 es va aprovar per unanimitat, la cessió d'un terreny per a la construcció d'una protectora d'animals a nivell comarcal, proposta guardada en un calaix.

- Encara que es consigna una quantia de 8.000€, per a les associacions veïnals que treballen a favor dels animals, no existeixen bases per a sol·licitar-les De què serveix? “postureo”

CONCLUSIONS

En definitiva diuen de nou,  "no podem aprovar un pressupost que s'oblida dels seus veïns, que abandona el seu patrimoni, que prioritza les privatitzacions enfront de la remunicipalització dels serveis, dedicat a la propaganda personalista i en el qual cap de les propostes d'aquests Grups Polítics portades a Ple durant el 2022 i aprovades moltes d'elles, han sigut recollides en el pressupost municipal per al 2023 aprovat amb els vots del PSOE, Ciutadans i Compromís".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon