Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

En la connexió ciclopeatonal entre Mas del Rosari i Lloma Llarga la Generalitat inverteix més de 700.000 euros

  • Les obres han consistit en l'execució d'un carril d'entre 2,5 i 3 metres per a ús per als vianants i ciclista

  • El nou itinerari connecta un centre educatiu de la zona amb l'àrea residencial de Valterna

  • La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha invertit 705.000 euros en les obres d'una nova connexió ciclopeatonal entre Mas del Rosari i Lloma Llarga en la CV-35, en el terme municipal de Paterna.

  • Com ha explicat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, "l'objectiu d'aquesta actuació és crear una nova connexió ciclopeatonal còmoda i segura per a afavorir la mobilitat sostenible entre una zona residencial de Paterna i un centre educatiu".

  • Tal com ha afegit, amb aquesta mena d'actuacions el Govern valencià "fomenta la mobilitat sostenible entre les famílies i els joves, ja que ofereix una alternativa de mobilitat sostenible per a anar al col·legi de manera recurrent amb bicicleta o caminant". En concret, la nova permeabilització ciclopeatonal, ja en ús, és un enllaç entre la CV-35 amb la zona residencial Valterna i el centre educatiu, Liceu Francés, situat en Lloma Llarga.

  • Les obres han consistit en l'execució d'un carril d'entre 2,5 i 3 metres d'ample per a ús compartit de bicicletes i vianants, que connecta l'itinerari existent del marge aquest de la CV-35 amb la vorera del carrer Orenga, situada a la urbanització Lloma Llarga-Valterna Nord, en el marge oest de l'autovia.

  • L'actuació comença en la connexió ciclopeatonal, a través del ramal d'eixida de la CV-35 sentit Llíria, amb un ample de 2,5 metres, en el qual s'ha realitzat un pas de vianants que reforça l'encreuament amb la calçada i millora la seua adherència.

  • El vial continua pel pas superior sobre la CV-35, en el qual es redueix l'ample dels carrils. L'itinerari es manté pel mateix marge de la calçada, protegit per una barrera de contenció, mure exterior i barana fins a arribar als següents passos ciclopeatonales de la calçada, en la glorieta sud, que el seu ferm s'ha reforçat i millorat.

  • En el perímetre exterior de la rotonda, s'ha generat un element estructural volada per a executar el carril amb un ample de 2,6 metres i assegurar, així, l'amplitud necessària. Al carrer Orenga, ja sobre terreny existent sense volada, la secció passa a ser de 3 metres d'amplària.

  • Finalment s'ha connectat el carril de ciclovianants amb la vorera existent a l'inici de la urbanització Lloma Llarga-Valterna Nord, a través d'un nou encreuament de la calçada. Aquests treballs s'han completat amb les baranes necessàries per a garantir la seguretat i la correcta funcionalitat de l'itinerari ciclopeatonal.

  • Aquesta actuació s'emmarca en els objectius de la Generalitat en matèria de mobilitat. Així, des del departament que dirigeix Rebeca Torró, es contribueix a millorar la seguretat viària dels itineraris ciclistes i per als vianants i de les carreteres.

  • Analitzat tant el trànsit dels vehicles com el dels vianants i ciclistes en la zona, la Conselleria ha valorat convenient aquesta actuació que fomenta la mobilitat sostenible i integra i millora els entorns urbans en la seua confluència amb les carreteres

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon