Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

En la connexió ciclopeatonal entre Mas del Rosari i Lloma Llarga la Generalitat inverteix més de 700.000 euros

 • Les obres han consistit en l'execució d'un carril d'entre 2,5 i 3 metres per a ús per als vianants i ciclista

 • El nou itinerari connecta un centre educatiu de la zona amb l'àrea residencial de Valterna

 • La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha invertit 705.000 euros en les obres d'una nova connexió ciclopeatonal entre Mas del Rosari i Lloma Llarga en la CV-35, en el terme municipal de Paterna.

 • Com ha explicat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, "l'objectiu d'aquesta actuació és crear una nova connexió ciclopeatonal còmoda i segura per a afavorir la mobilitat sostenible entre una zona residencial de Paterna i un centre educatiu".

 • Tal com ha afegit, amb aquesta mena d'actuacions el Govern valencià "fomenta la mobilitat sostenible entre les famílies i els joves, ja que ofereix una alternativa de mobilitat sostenible per a anar al col·legi de manera recurrent amb bicicleta o caminant". En concret, la nova permeabilització ciclopeatonal, ja en ús, és un enllaç entre la CV-35 amb la zona residencial Valterna i el centre educatiu, Liceu Francés, situat en Lloma Llarga.

 • Les obres han consistit en l'execució d'un carril d'entre 2,5 i 3 metres d'ample per a ús compartit de bicicletes i vianants, que connecta l'itinerari existent del marge aquest de la CV-35 amb la vorera del carrer Orenga, situada a la urbanització Lloma Llarga-Valterna Nord, en el marge oest de l'autovia.

 • L'actuació comença en la connexió ciclopeatonal, a través del ramal d'eixida de la CV-35 sentit Llíria, amb un ample de 2,5 metres, en el qual s'ha realitzat un pas de vianants que reforça l'encreuament amb la calçada i millora la seua adherència.

 • El vial continua pel pas superior sobre la CV-35, en el qual es redueix l'ample dels carrils. L'itinerari es manté pel mateix marge de la calçada, protegit per una barrera de contenció, mure exterior i barana fins a arribar als següents passos ciclopeatonales de la calçada, en la glorieta sud, que el seu ferm s'ha reforçat i millorat.

 • En el perímetre exterior de la rotonda, s'ha generat un element estructural volada per a executar el carril amb un ample de 2,6 metres i assegurar, així, l'amplitud necessària. Al carrer Orenga, ja sobre terreny existent sense volada, la secció passa a ser de 3 metres d'amplària.

 • Finalment s'ha connectat el carril de ciclovianants amb la vorera existent a l'inici de la urbanització Lloma Llarga-Valterna Nord, a través d'un nou encreuament de la calçada. Aquests treballs s'han completat amb les baranes necessàries per a garantir la seguretat i la correcta funcionalitat de l'itinerari ciclopeatonal.

 • Aquesta actuació s'emmarca en els objectius de la Generalitat en matèria de mobilitat. Així, des del departament que dirigeix Rebeca Torró, es contribueix a millorar la seguretat viària dels itineraris ciclistes i per als vianants i de les carreteres.

 • Analitzat tant el trànsit dels vehicles com el dels vianants i ciclistes en la zona, la Conselleria ha valorat convenient aquesta actuació que fomenta la mobilitat sostenible i integra i millora els entorns urbans en la seua confluència amb les carreteres

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon