Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els grups mostren la seva disposició a renovar els òrgans estatutaris al proper ple de les Corts

El PP apunta a una discrepància sobre el CJC mentre el PSPV no impedirà renovar només alguns organismes

Tots els grups de Les Corts han escenificat la seua disposició a renovar els òrgans estatutaris la composició dels quals es troba caducada en el pròxim ple de finals de mes. No obstant això, no hi ha acord encara sobre quins es renovaran, ja que la síndica del PP, María José Catalá, ha apuntat que existeix una discrepància sobre el Consell Jurídic Consultiu, que no obstant això, "es podria resoldre".

La resta de grups s'ha mostrat disposat a aprovar les noves composicions dels òrgans, ja siga de tots ells, com prefereix el PSPV, o només alguns. Carmen Martínez (PSPV) ha insistit en la renovació de tots ells i ha recordat que els socialistes han presentat una PNL per a reclamar la dimissió del candidat de Vox a la Generalitat, Carlos Flores Juberías, del seu lloc en el Consell de Transparència i la Junta Electoral.

Flores va ser nomenat a proposta del PP en tots dos organismes en el seu moment, però ara encapçalarà la llista de Vox a la Generalitat, la qual cosa ha intensificat les peticions per a designar a nous representants. El mandat de Flores, en qualsevol cas, està caducat.

A més, també des del PSPV i Unides Podem s'ha alertat que el candidat de Vox està cridat a participar en la comissió que tractarà la llei d'Associacionisme. La seua compareixença es va aprovar abans de ser nomenat candidat amb l'aval de Vox, PP i Cs. Des del PSPV han reclamat a aquests dos últims partits que li retiren l'aval per a participar, perquè la cita està prevista per a dos dies abans del ple en el qual, de produir-se l'acord, es renovaria el seu càrrec.

Des de Unides Podem, Estefanía Blanes ha remarcat la disposició del seu grup a renovar aquests òrgans i ha criticat a la síndica del PP, María José Catalá, perquè en el seu moment no va acudir a la reunió per a acordar els nous nomenaments.

També Papi Robles, de Compromís, ha mostrat la disposició de la seua formació a pactar els noms i aprovar-los en el pròxim ple del 25 i 26 de gener i ha recordat que la seua formació porta des d'octubre insistint en això.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon