Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els estrangers que vulguen votar en les eleccions municipals han d'inscriure's en el cens electoral

El pròxim 28 de maig se celebraran les eleccions municipals, i podran exercir el seu dret a vot els nacionals de països de la Unió Europea i els que hagen signat amb Espanya un Acord de reciprocitat de vot en eleccions municipals (Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, l'Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, el Perú, Regne Unit i Trinitat i Tobago).

Per a la formació del cens electoral d'estrangers residents a Espanya (CERE) l'Oficina del Cens Electoral (OCE) ha traslladat la següent informació perquè els veïns afectats puguen exercir aquest dret.

1.- Nacionals de països de la Unió Europea (UE)
Els ciutadans de la UE residents a Espanya, que reunisquen els requisits, poden exercir aquest dret si manifesten la seua voluntat de vot en aquestes eleccions, de la següent forma:

a) Amb certificat digital o sistema cl@ve, per internet en la seu electrònica de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

b) Presencial a l'Ajuntament. L'acreditació d'identitat podrà fer, a més d'amb la targeta d'estranger on figura el NIE, amb el document d'identitat o passaport del seu país d'origen.

La manifestació de voluntat té caràcter permanent mentre l'interessat residisca a Espanya o es produïsca sol·licitud formal en un altre sentit. Les altes en el padró i les declaracions formals han de realitzar-se com tard fins al 30 de gener de 2023.

2.- Nacionals de països amb Acords de reciprocitat de vot
Els països amb acords en vigor són: Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, l'Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, el Perú, Regne Unit i Trinitat i Tobago, així com els nacionals d'altres països amb els quals s'establiren acords, si estigueren en vigor dins del termini de sol·licitud establit. Les condicions que han de reunir els interessats són:

a) Ser major de díhuit anys i no estar privat del dret de sufragi actiu.
b) Estar inscrit en el Padró municipal.
c) Estar en possessió de l'autorització de residència a Espanya.
d) Haver residit legalment a Espanya el temps exigit (tres anys el dia de la votació per als nacionals de Noruega, tres anys en el moment de la sol·licitud per als de Regne Unit i cinc anys en el moment de la sol·licitud per a la resta)

Les sol·licituds podran realitzar-se de la següent forma:

a) Amb certificat digital o sistema cl@ve, per internet en la seu electrònica de l'INE en el procediment "Sol·licitud d'inscripció" 

b) Presencial a l'Ajuntament. L'acreditació de la seua identitat haurà de fer-se mitjançant la seua Targeta d'identitat d'estranger, salve per als nacionals de Noruega, Islàndia i Regne Unit que s'admet, a més, el document nacional d'identitat o el passaport del seu país d'origen. També hauran d'acreditar el temps de residència legal a Espanya que s'haurà de justificar amb certificat de residència expedit per l'Oficina d'Estrangeria o Comissaria de Policia de la província que corresponga.

c) Per correu postal, directament a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral.

El termini de presentació de sol·licituds per a aquests estrangers és de l'1 de desembre de 2022 al 15 de gener de 2023.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon