Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els contractes públics licitats per Riba-roja poden seguir-se en temps real, empreses i import inclòs per 'Ribalicita'

 El ple municipal dona compte de les noves novetats en el sistema Ribalicita amb un visor de la transparència en la contractació pública municipal implantada per l'ajuntament de la localitat

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa el nou visor de la transparència en la contractació pública municipal implantada amb l'objectiu d'augmentar l'accés dels ciutadans a totes les dades existents en cadascun dels contractes de l'administració local. Aquest sistema està inclòs en el programa Ribalicita implantat per l'actual govern local amb la finalitat d'incrementar la transparència en la gestió pública.

D'aquesta manera, els ciutadans podran accedir plenament, de forma molt clara i didàctica, a totes les dades relacionades amb les adjudicacions i els contractes públics de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria des de l'any 2017 i fins a l'actualitat. En total, els internautes podran tindre accés a més de 370 contractes públics aprovats i adjudicats per les diverses àrees i departaments municipals al llarg del citat període de temps.

El visor s'estructura per anys, per categories, pel tipus de contracte i el per el tipus de procediment a través del qual s'ha dut a terme amb l'objectiu que els ciutadans tinguen la suficient informació sobre tots els aspectes concernents a les licitacions públiques de Riba-roja de Túria. Aquest sistema permet, a més, tindre accés a les dades relatives a les empreses que han resultat adjudicatàries de cadascun dels contractes municipals.

A més, en cadascun dels contractes adjudicats figura la data de la licitació, la formalització d'aquest, el pressupost base de la licitació, l'import de la posterior adjudicació, així com el nombre d'empreses que es van presentar al mateix i el nom exacte de la mercantil guanyadora. En el visor s'inclou un resum de totes les empreses adjudicatàries i el nombre de contractes que cadascuna d'elles ha obtingut de l'ajuntament i l'import global d'aquests.

El visor de contractació està inclòs en el programa municipal Ribalicita impulsat per l'actual govern municipal i que té com a objectiu primordial donar la major informació de forma àmplia i detallada sobre la contractació administrativa de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, amb una especial importància al perfil de contractant, la plataforma per a licitar de manera electrònica, a més, de l'accés directe al canal de twitter dirigit als licitadors, la regulació i l'horari d'atenció i activitats formatives i la normativa municipal en matèria de transparència, clàusules socials i mediambientals.

El visor de contractació de Riba-roja de Túria es divideix en nombroses categories com a construcció i manteniment, transport, arquitectura i enginyeria, medi ambient, ensenyament i formació, jurídic i comptabilitat, cultura i esport, hostaleria i restauració, salut, seguretat, serveis agrícoles i forestals, telecomunicacions i correus, a més de serveis socials i mobiliari, entre molts altres. En cadascuna de les categories figuren tots els contractes adjudicats en el període de temps.

El programa recull els tipus de contractes dividits en serveis, obres, subministraments o patrimoni, entre altres, entre les quals destaquen les 169 adjudicacions realitzades en serveis o les 127 en les obres municipals. Pel tipus de procediment emprat per a la licitació i posterior adjudicació cal ressenyar els 123 contractes realitzats a través d'un procediment obert simplificat, altres 110 contractes menors o els 88 duts a terme en obert.

Les funcions del visor es completen amb una visualització de les dades pro volum de contractes adjudicats, visualitzacions de fitxa de cada contracte, resum estadístic, gràfics de distribució, taula d'adjudicataris amb major nombre d'adjudicacions i un cercador intern que permet filtrar els resultats per títol de contracte o nom de l'adjudicatari. A més, les dades que figuren en el visor s'actualització de forma continuada les 24 hores del dia.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquest visor “és una eina essencial posada en marxa per a garantir plenament la transparència en la gestió dels recursos públics, de manera que tots els nostres ciutadans tinguen un accés a totes les dades relatives als contractes públics que s'han formalitzat al llarg dels últims anys; el compromís de l'equip de govern és total amb la transparència i la participació ciutadana”.


JS


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon