Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els bombers forestals es formen a Paterna sobre el GUARDIAN per a millorar la resposta davant incendis


Els caps de brigada de prevenció i extinció d'incendis i els tècnics del Consorci Provincial de Bombers de València van rebre ahir una formació a Paterna sobre el Projecte GUARDIAN, amb l'objectiu que coneguen millor totes les possibilitats que ofereix aquesta instal·lació.

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, i la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, van acompanyar als efectius de bombers en aquesta formació impartida en La Vallesa.

En paraules del primer edil, qui ha subratllat la importància de comptar amb un sistema de prevenció i protecció davant incendis forestals com el GUARDIAN, "aquesta infraestructura, que s'ha convertit en tota una referència de prevenció d'incendis forestals a nivell europeu, ens situa en l'avantguarda internacional en aquest àmbit i per això és tan rellevant que els efectius de bombers coneguen tot el potencial que ofereix".

El Projecte GUARDIAN està conformat per 52 canons d'aigua, 40 fixos i 12 mòbils, una xarxa de sensors que monitoren a temps real el Parc Natural del Túria, en els termes municipals de Paterna i Riba-roja del Túria, càmeres de vigilància, així com una estació regeneradora d'aigua que permet emprar aigua depurada per a protegir aquest espai natural.

A més, gràcies als estudis duts a terme per la Universitat Politècnica de València, s'ha pogut establir un patró de reg periòdic preventiu. Aquest càlcul d'índex de reg diari se'ls va mostrar també als efectius de bombers que van assistir a la formació, els qui també van tindre l'oportunitat de conéixer la plataforma d'activació dels canons i veure el funcionament dels canons d'aigua mòbils.

En aquest projecte col·laboren l'Ajuntament de Paterna, l'Ajuntament de Riba-roja del Túria, Hidraqua, Medi XXI, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València i Cetaqua.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon