Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern envia un requeriment a CyL perquè no aplique mesures que vulneren el dret a l'avortament

Insinua la possible aplicació de l'article 155 de la Costitución que li faria perdre les competències. Pel que no  descarta implementar actuacions jurídiques addicionals en cas que el requeriment no s'efectue de manera "íntegra i immediata"

El Govern ha realitzat un requeriment oficial a la Conselleria de Sanitat de Castella i Lleó perquè s'abstinga d'aprovar o aplicar alguna mesura que vulnere l'actual normativa respecte a la Interrupció Voluntària del Embarado (IVE) després de l'anunci de l'Executiu autonòmic en relació a un protocol "antiavortista".

Segons ha advertit el Govern en un comunicat, utilitzarà "tots els mecanismes que l'ordenament jurídic posa a la seua disposició per a defensar la llibertat de les dones i el seu dret a interrompre voluntàriament l'embaràs en els termes establits en la normativa vigent".

La Junta de Castella i Lleó va anunciar dijous passat que implantarà mesures "provida" i de foment de la natalitat en la comunitat com un reforç de l'atenció psicològica a les mares embarassades, un protocol que permeta als pares l'escolta del batec fetal, oferir una ecografia 4D que complemente les tres convencionals contemplades actualment i protegir l'objecció de consciència dels professionals sanitaris.

Davant això, l'Executiu ha assegurat que "vetlarà perquè no es duguen a terme accions que suposen minvaments als seus drets fonamentals en cap circumstància, ni en cap territori de l'Estat, ni per part de cap Administració pública".

Així, el Govern espanyol ha matisat que els ministeris de Sanitat, Política Territorial, Hisenda i Funció Pública i Presidència estan en permanent coordinació per a estudiar, i establir les mesures pertinents.

Entre els motius exposats en el requeriment, el Govern central demana a la Junta de Castella i Lleó que s'abstinga d'aprovar i aplicar mesures que vulneren o menyscaben el que s'estableix en la norma sobre la Interrupció Voluntària de l'Embaràs i adverteix que en cas d'haver sigut ja adoptada, cessament "immediatament" de culaquier protocol, acord, instrument o cumunicación sobre aquest tema que establisca "qualsevol tipus d'obligació, instrucció, indicació orecomendación" al personal sanitari amb la finalitat de "obligar" o "suggerir" a una dona embarassada que no duga a terme el seu dret a avortar.

Així mateix, "s'exigeix que la realització de proves diagnòstiques nocontravenga el coneixement científic actual i les recomendacionesrecogidas en les guies de salut nacionals i internacionals avalades per les societats científiques" i que es comunique al Ministeri de Sanitat els protocols, instruments, comunicacions o instruccions escrites o verbals mitjançant les quals es pretenguen dur a terme les actuacions anunciades.

En cas que el requeriment no siga atés "íntegra i immediatament" per part de la Junta autonòmica el Govern "no descarta implementar actuacions jurídiques addicionals, a la vista que les mesures anunciades per la Junta de Castella i Lleó poden contravindre obertament l'ordenament jurídic".

Finalment, l'Executiu estudiarà si és necessari exercir altres accions legals, atés que l'aplicació de les mesures anunciades per part de la Junta de Castella i Lleó "podrien vulnerar l'exercici efectiu de drets fonamentals i també s'extralimiten de les competències que corresponen a aquesta Comunitat Autònoma".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon