Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern central destinarà mig milió d'euros per a reparar el col·lector de Mandor a l'Eliana

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (Miteco), ha acordat aquesta setmana la declaració d'obres d'emergència per a reparar els danys ocasionats en el col·lector del barranc del Mandor causats pel temporal de pluja del passat mes de novembre i en el qual invertirà 500.000 euros.

Durant aquest episodi climatològic, que va acumular a l'Eliana fins a 180 litres per metre quadrat en 8 hores, es van registrar increments de cabal en el llit del riu Túria, on es van superar els llindars d'avís i es van enviar les respectives comunicacions en les estacions de La Presa i el Repartiment. El trencament parcial del col·lector va provocar el desbordament d'aigua amb arrossegament de residus, així com zones d'embassada i males olors, procedents de l'estació depuradora d'aigües residuals Camp de Túria.

Per a esmenar aquest incident, les actuacions compten amb un pressupost de mig milió d'euros destinats a evitar despreniments i caigudes que puguen danyar a les persones, ja que es tracta de zones concorregudes, així com a impedir desbordaments i arrossegaments de residus sòlids que acaben en el riu Túria i al Parc Natural. 

L'alcalde, Salva Torrent, que va visitar la zona en el seu moment juntament amb el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, ha celebrat la notícia i la celeritat del Govern per a esmenar el problema. "Aquesta actuació garanteix que aquest tram del col·lector puga resistir una possible pujada del cabal en futurs episodis de fortes pluges", ha afirmat.
 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon