Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern central destinarà mig milió d'euros per a reparar el col·lector de Mandor a l'Eliana

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (Miteco), ha acordat aquesta setmana la declaració d'obres d'emergència per a reparar els danys ocasionats en el col·lector del barranc del Mandor causats pel temporal de pluja del passat mes de novembre i en el qual invertirà 500.000 euros.

Durant aquest episodi climatològic, que va acumular a l'Eliana fins a 180 litres per metre quadrat en 8 hores, es van registrar increments de cabal en el llit del riu Túria, on es van superar els llindars d'avís i es van enviar les respectives comunicacions en les estacions de La Presa i el Repartiment. El trencament parcial del col·lector va provocar el desbordament d'aigua amb arrossegament de residus, així com zones d'embassada i males olors, procedents de l'estació depuradora d'aigües residuals Camp de Túria.

Per a esmenar aquest incident, les actuacions compten amb un pressupost de mig milió d'euros destinats a evitar despreniments i caigudes que puguen danyar a les persones, ja que es tracta de zones concorregudes, així com a impedir desbordaments i arrossegaments de residus sòlids que acaben en el riu Túria i al Parc Natural. 

L'alcalde, Salva Torrent, que va visitar la zona en el seu moment juntament amb el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, ha celebrat la notícia i la celeritat del Govern per a esmenar el problema. "Aquesta actuació garanteix que aquest tram del col·lector puga resistir una possible pujada del cabal en futurs episodis de fortes pluges", ha afirmat.
 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon